loading...
جدیدترین نرم افزار روز دنیا | عکس | فیلم | بازی | اس ام اس |

گزارشی از تاریخچه یامنشاء نشانه های رایانه ای اخیرا منتشر شده است. نشانه هایی که روزانه هزاران باراز آنها استفاده می کنیم اما شاید نگاه یا ذهنمان تنها چند صدم ثانیه درگیر فکرکردن به آنها شود. نشانه های مختلفی که بهمنظور دادن دستورهای متفاوت به رایانه ها مورد استفاده قرار می گیرند را امروزه میتوان در هر جا، بر روی لباسها، در داخل خودروهای اتوماتیک و بسیاری از ابزارها وکاربردهای دیگر مشاهده کرد.

نشانه انرژی

در زمان جنگ جهانی دوممهندسان از سیستمی دوتایی برای برچسب زدن به کلیدهای خاموش و روشن انرژی دستگاههای مختلف استفاده می کردند: یک 1 به معنی روشن و یک 0 به معنی خاموش.

در سال 1973 کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک نشانه ای به گونه ای ترکیبی به شکل یک دایره شکسته با خطی درمیان شکستگی را به عنوان نشانه حالت آماده باش انرژی یا Standby انتخاب کرد که تا کنوننیز این نشانه به همان معنی پابرجا باقی مانده است. اما موسسه مهندسان الکتریکی والکترونیکی با اعلام مبهم بودن مفهوم این نشانه، مفهوم آن را به مفهوم ساده انرژیتغییر دادند.

بلوتوث
حتما داستان پادشاه دانمارکی ها را در قرن دهم میلادی شنیده اید. "هارالدبلاتند" به پادشاه دندان آبی شهرت داشت. وی علاقه فراوانی به میوه جنگلی"تمشک آبی" یا بلوبری داشت و تعدادی از دندانهایش برای همیشه آبی رنگشدند. آنچه شاید ندانید این است که نشانه بلوتوث یا "دندان آبی" در واقعترکیبی از دو حرف اول نام این پادشاه است. اولین نشانه بلوتوث از شکلی دندان مانندنیز برخوردار بود اما فعل و انفعالات نشانه ای اینجا پایان نگرفت. به دلیل اینکه"بلاتند" در متحد کردن اقوام متفرقی که اکنون در نروژ، سوئد و دانمارکساکن هستند نقشی کلیدی به عهده داشته است، فناوری بلوتوث به گونه ای طراحی شده تاهمکاری میان صنایعی از قبیل رایانه، تلفن همراه و اتوموبیل سازی را فراهم آورد.

USB
نماد تصویری
USB مشابه عصای سه شاخه نپتون، خدای دریاها در افسانههای یونانی، طراحی شده است. طراحان نشانه USB به جای استفاده از یکمثلث در بالای هر یک از شاخه های این نشانه تصمیم گرفتند از یک مثلث، یک مربع و یکدایره استفاده کنند. این طرح با هدف نمایش دادن دستگاه های جانبی متعددی که میتوانند با استفاده از این فناوری به رایانه وصل شوند، اجرا شده است.

پخش
با وجود اینکه کلیدهای پخش/مکث از ساکنان بومی صفحه کلید رایانه ها نیستند، درنهایت جای خود را در میان کلیدهای صفحه کلید رایانه ها، پخش کننده های چند رسانهای و بسیاریدیگر از ابزارهایی که توانایی پخش فایلهای ویدیویی یا صوتی رادارند، باز کرد. متاسفانه تا کنون منشاء خاصی برای توضیح مثلثی که برای پخش و دوخط موازی که برای مکث در نظر گرفته شده یافته نشده است. این نشانه ها اولین بار دردهه 1960 بر روی کاستهای قرقره ای نمایان شدند. در برخی کلیدها این نشانه ها بهصورت ترکیبی برای نمایش دادن کاربرد بازبینی فیلم یا جلو بردن سریع فیلم مورداستفاده قرار می گیرند. جهت این مثلث بر روی فیلمهای ویدئویی مسیر گردش کاست رانمایش می داد.

مکث pause

از زمانی که این نشانه دیده شده و مورد استفاده قرار گرفته بسیاری اعلامکرده اند این نشانه یادآور نمادی از اتصالی باز بر روی یک مدار الکترویکی است.برخی از آن به عنوان نشانه توقفی یاد می کنند که توده ای از میان آن خالی شده است.با این حال منشاء کلاسیکتری نیز برای توضیح این نشانه وجود دارد: در نت نویسی هایموسیقی، این نشانه به معنی سکوت نمایش دهنده یک وقفه یا انتظار است.

خواب
حالت انتظار یا
Standby رایانه افراد را گیج می کرد و از این رو تصمیم بهتغییر نام آن گرفته شد و به منظور تشبیه آن به حالت خواب در انسان که طی آن مغزانسان نه روشن است و نه خاموش، نام خواب برای این کلید در نظر گرفته شد و نشانه آننیز هلال باریک ماه انتخاب شد.

@
تنها نشانه این لیست که در مجموعه موزههنرهایمدرن رتبه ای به خود اختصاص داده است نشانه @ است که به احتمال زیاددر واژه های مرتبط با شبکه و اینترنت ریشه دارد. این نشانه از نامهای متعددیبرخوردار است از جمله حلزون در کشورهای ایتالیا و فرانسه، موش در چین و دم میمون درآلمان. در سال 1971 "ریموند تاملینسون" برنامه نویس شرکتی به نام"برنک و نیومن" تصمیم به قرار دادن نشانه ای میان آدرسهای شبکه گرفت تاکاربران را از ترمینالها جدا کند. پیش از این نیز در سال 1885 نشانه @ به مفهوم"در مقیاس" بر روی برخی از صفحه کلیدها مورد استفاده قرار می گرفت. حتیبرخی معتقدند این نشانه در قرن ششم میلادی نیز وجود داشته و به عنوان نشانه ایبرای سالهای پس از مرگ مسیح مورد استفاده قرار می گرفته است

سده‌ی دهم هجری(شانزدهم میلادی) با حادثه‌ی بزرگی در ایران همراه بود.در سال 907ق/ 1502م اسماعیل صفوی از خاندان شیخ صفی الدین اردبیلی، پس از 12 سالتلاش و از میان بردن 50 حاکمیت محلی، سرانجام در تبریز تاجگذاری کرد. او با محورقرار دادن مذهب تشیع، حکومتی یکپارچه و متمرکز ایجاد کرد.

شاه اسماعیل به دو نکته‌ی اساسی توجه داشت: یکیمذهب تشیع و دیگری زبان ترکی. اولی پایه و اساس قدرت گیری خاندان صفویه بود و دومیعامل بسیج هواداران صفویه. در سپاهی که شاه اسماعیل برای اجرای اهدافش گردآوردهبود، قبایل ترکی چون شاملو، استاجلو، تکه للو، روملو، افشار، ذوالقدر، قاجار وارساق شرکت داشتند. این قبایل در زمان شیخ حیدر پدر شاه اسماعیل، با نام قزلباشانمعروف شدند. شیخ حیدر به هوادارانش دستور داده بود که کلاه سرخ رنگی دوازده تَرکبه نشانه‌ی 12 امام بر سر بگذارند.

قزلباشان هسته‌ی اصلی سپاه شاه اسماعیل را تشکیلمی‌دادند. عامل ارتباط معنوی و ظاهری شاه اسماعیل با مریدانش نیز زبان ترکی بود.با به قدرت رسیدن شاه اسماعیل، زبان ترکی نیرویی دوباره گرفت. شاه اسماعیل خود بهترکی شعر می‌سرود و ختایی تخلص می‌کرد. قسمت مهم اشعار او در عشق امام علی(ع) وامامان شیعه است. در زمان شاه اسماعیل، قالب قوشما(دو بیتی 11 هجایی) به وسیله‌یشاه اسماعیل و شعرای معاصر پایه گذاری و توسعه یافته بود. قوشما از وزن‌های هجاییمعمول در میان اقوام ترک بوده است. هر قوشما 2 تا 5 بند بود. نمونه‌ای از قوشما:

هرکیم شیخ صفوی‌نین امرینی توتماز یورلور بویولدامنزله چاتماز

غیر ملت اونا اعتبار ائتمز جمله عبادتین باشی دیرتوحید

اشعار عاشقانه نیز با اوزان هجایی مانند قوشما،گرایلی(دو بیتی 8 هجایی) و بایاتی(دو بیتی 7 هجایی) در همین زمان پدید آمد. شاهاسماعیل خود غزل سرایی زبده بود. او از شاعران برجسته‌ی ترکی آذربایجانی است. نامه‌هاییکه شاه اسماعیل برای پادشاهان عثمانی همچون سلطان مراد و سلطان سلیم می‌نوشت، بهزبان ترکی بودند.

زمانی که شاه اسماعیل تبریز را از سلطان مراد آغقویونلو گرفت و عَلَم شیعه‌گری برافراشت، ادیبان پارسی زبان دربار آغ قویونلو کهعده‌ای از آنان سنّی متعصب بودند، به عثمانی رفتند. بدین ترتیب ادب ترکی از ادبپارسی پیشی گرفت. این ادیبان همچنان به کار ترویج زبان پارسی در عثمانی ادامهدادند. سلاطین عثمانی نامه‌های خود را برای شاه اسماعیل به فارسی می‌نگاشتند. اغلبشاعران آذربایجان در دربار صفوی گردآمده بودند. حبیبی شاعر معروف متولد برگشاد،ملک الشعرای دربار بود و شعری به فارسی از او در دست نیست. در دربار شاعران دیگریچون محمد امین سلطان ترکمان و برادرش محمد مؤمن بیگ به پارسی و ترکی شعر می‌سرودند.مولانا کلبعلی راغب تبریزی(مرگ 1002ق)، عقیقی شروانی و قاضی اعرجی مراغی از شاعراناین دوره هستند که هم به پارسی و هم به ترکی شعر گفته‌اند. صادق بیگ افشار تبریزیمتخلص به صادقی، در نظم و نثر فارسی و ترکی جغتایی دست داشته است. دیوان غزلیاتترکی و منشأت ترکی دارد. معروفترین اثر او تذکره‌ی مجمع الخواص در شرح احوالشاعران معاصر اوست که به زبان ترکی جغتایی نوشته و آقای عبدالرسول خیامپور استاددانشگاه تبریز آن را به فارسی ترجمه کرده است.

علاوه بر آثار مکتوب، داستان‌های ترکی توسط عاشیق‌هایا همان نوازندگان و خوانندگان دوره گرد در آذربایجان پدید آمدند. اینان دنباله رواوزان‌های قدیمی بودند و وجود آن‌ها نشان‌گر عمق سیطره‌ی زبان ترکی به ویژه درروستاها و شهرهای کوچک است. از این داستان‌ها می‌توان به کوراوغلو، اصلی و کرم،قنبر و آرزو، شاه اسماعیل، عاشیق غریب و صنم و عاشیق عباس توفارقانلی اشاره کرد.

حقیری یکی از نمایندگان برجسته‌ی شعر ترکیآذربایجان در سده‌ی دهم است. وی چه در اشعار دیوان ترکی خود و چه در مثنوی لیلی ومجنون که آن را به ترکی نوشته، از شاعرانی چون جامی و هاتفی بسیار تأثیر پذیرفتهاست. در لیلی و مجنون او، تأثیر جامی افزون‌تر است. فردی اردبیلی از شاعران مکتبوقوع که دیوان او به فارسی و ترکی در موزه‌ی بریتانیا موجود است.

بی‌تردید فضولی ستاره‌ی درخشان آسمان ادبیاتآذربایجان و بزرگترین شاعر ترکی آذربایجانی در سده‌ی دهم است. محمد بن سلیمانبغدادی متخلص به فضولی(1556-1489م) بر دیگر شاعران برتری دارد. ادبیات ترکی بافضولی به اوج خود رسید. قبل از فضولی ادبیات ترکی آذربایجانی شکل‌هایی چون مثنوی وغزل را آزموده بود. فضولی خود استاد غزل بود. علاوه بر آن او نخستین آثار ارزنده‌‌یتمثیلی را در ترکی آذربایجانی آفرید(بنگ و باده- صحبت الاثمار). فضولی مانند نسیمیکوشید تا شعر ترکی را با اوزان عروضی سازگار نماید اگر چه او موفقیت چشمگیری بهدست آورد ولی واقعیت این بود که ترکی با وزن هجایی سازگارتر است. او در 942 لیلی ومجنون را به ترکی سرود. مثنوی بنگ و باده را به نام شاه اسماعیل تمام کرد. کتابروضة الشهداء تألیف ملاحسین کاشفی را به نام حدیقة السعداء به ترکی ترجمه کرد.فضولی حدیث اربعین از آثار جامی(شامل چهل حدیث) رابه همراه معنی منثور و ترجمه‌یمنظوم، به ترکی برگرداند. او در مقدمه‌ای که بر این کتاب نوشته‌ی است، یادآوری می‌کندکه این«چهل دانه گوهر را برای فیض عموم» به ترکی ترجمه کرده است. از کتاب‌های دیگراو می‌توان به شکایت نامه(ترکی)، مطلع الاعتقاد(ترکی)، ساقی نامه(فارسی)، قصیده‌یانیس القلب(فارسی) اشاره کرد. فضولی در هر سه زبان ترکی، فارسی و عربی آثاری بی‌بدیلداشته و به حق او را شکسپیر شعر ترکی می‌نامند.

در سال 944ق/ 1539م محمد بن حسین کاتب نشاطی شاعرمعروف، کتاب روضة الشهداء نوشته ملاحسین واعظ کاشفی را با نام شهدا نامه به ترکیترجمه کرد. نشاطی این کار را به دستور شاه تهماسب و نیز تأکید قاضی‌خان ساروشیخاوغلو حاکم شیراز انجام داد. از مهم‌ترین ویژگی‌های سبک شناختی شهدا نامه، استفاده‌یمترجم از واژه‌های خاص گویش تبریزی است. به ویژه این که بیش‌تر این واژه‌ها براینخستین بار وارد زبان مکتوب ادبی شده‌اند.

روحی انارجانی یکی از شعرای معروف سده‌ی دهم است.او در زمان سلطان محمد خدابنده چهاردهمین پادشاه صفوی می‌زیست. به گفته‌ی محمد علیتربیت در کتاب دانشمندان آذربایجان، او از شعرای نامور آذربایجان بوده و در نظم ونثر پارسی استاد و صاحب دیوان و منشأت است. تنها نسخه‌ی بازمانده‌ی رساله‌ای از اوکه به سال 1037ق به خط فریدون گرجی نوشته شده و توسط عباس اقبال آشتیانی چاپ رسیدهاست.

روحی انارجانی(انرجانی) رساله‌ای به زبان ترکیآذربایجان نوشته است که شامل یک مقدمه، دو بخش و یک خاتمه است. مقدمه در خطبه وبیان سبب تألیف رساله است. بخش اول، در دوازده فصل و در باره‌ی رسم و آیین مردمتبریز است. بخش دوم، در چهارده فصل در بیان اصطلاحات و عبارات جماعت اناث و اعیانو اجلاف مردم تبریز است. خاتمه‌ی رساله دارای 29 بیت شعر در بی‌وفایی زنان و 7 بیتشعر عاشقانه است.

رساله روحی انرجانی که(اگر انتساب این رساله رابه مردم تبریز در آن زمان درست بدانیم) نشانه‌ی این مطلب است که زبان نیمه مرده‌یپهلوی در بین برخی طبقات مردم تبریز رایج بوده است. دانسته است که شماری طبقاتپیشه ور پیش‌تر در زمان شاه تهماسب به این زبان شعر می‌گفتند ولی آنچه که روشن استاینکه طولی نکشید که از اوایل دوره‌ی صفویه زبان پهلوی رخت از میان بست و تنها بهچند روستای دور افتاده(از جمله عنبران در نزدیک اردبیل- هرزندات نزدیک زنوز اهر،کرینگان یا چرینگان از محال دیزمار اهر- قریه‌ی ینگجه در قسمت ایل دلیکانلو میانه)محدود شده است.

در سده‌ی یازدهم هجری نیز سیر تکاملی زبان ترکیادامه یافت. صائب تبریزی(1016-1086ق) معروفترین شاعر این سده است که عنوان ملکالشعرایی را از شاه عباس دوم گرفت. صائب در شعر پارسی چیره دست و در ترکی شاعریزبده بود. نسخه‌ی دست نویس دیوان غزلیات ترکی او به وسیله‌ی پرفسور حمید آراسلی دردانشگاه لنینگراد پیدا و چاپ شده است. مجموعه‌ی اشعار ترکی صائب در باکو چاپ شده وبرخی غزلیات او توسط بالاش آذراوغلو به نظم فارسی درآمد.

توتولموش کونلومه جامیله شادان ائیله مک اولماز

ال ایلن پسته نین آغزینین خندان ائیله‌مک اولماز

از دیگران شاعران ترکی سرا می‌توان به قوسیتبریزی(دارای دیوانی با 6 هزار بیت)، درویش مثلی فرزند میرزا چلبی تبریزی(که شعرترکی‌اش بر اشعار عربی و فارسی رجحان دارد)، محمد تقی دهخوارقانی تبریزی(مرگ1093ق) و شاکر شیروانی از شاگردان مکتب فضولی را می‌توان نام برد. مرتضی قلیخان دراشعار ترکی خود، از حافظ و سعدی سود برده است. محمد حسین روانی در 1068ق گلستانسعدی را به ترکی برگرداند. نسخه‌ای به خط مؤلف در کتابخانه‌ی ملی تبریز موجود است.

علاوه بر آن در سده‌ی یازدهم، زبان ترکی در پژوهش‌هاو تحقیقات مورد استفاده قرار گرفت. یکی از ویژگی‌های پارسی پژوهی در این سدهاستفاده از زبان ترکی است. محمد مهدی تبریزی در 1199ق کتاب قواعد احمدیه از فرهنگ‌هایدو زبانه را به ترکی و فارسی نوشت. کتاب فرهنگی دیگر که به ترکی فارسی است،لغتنامه‌ی سنگلاخ اثر میرزا مهدی خان استرآبادی است. میرزا محمد مهدی خان تبریزینیز یک دستور زبان و یک لغت نامه‌ی ترکی به فارسی نوشت که به ترکی محاوره‌ایآذربایجان بوده و آن را بعد از 1198ق/ 1783م تمام کرده است.

از شاعران معروف سده‌ی دوازدهم می‌توان بهملاپناه واقف(1717-1797م) و عاشیق خسته قاسم تیکمه داشی و جنونی اردبیلی اشارهکرد. در این سده یعنی سده‌ی دوازدهم، زبان ادبی به تدریج به شکل عمومی و یگانهدرآمد. ارتباط بین لهجه‌های محلی بیش‌تر شد و اختلاف میان آنها کاهش یافت. کلماتدخیل در زبان ادبی کم‌تر شده ولی در سبک‌های علمی ناچار اصطلاحات عربی به کار رفتهاست. در این سده ادبیات مردمی‌تر و غنی‌تر شد. سبک‌های آن عبارت بودند از:

1- سبک کلاسیک(اشعار شاکر شیروانی و جمهورشیروانی)

2- به سبک علمی(کتاب صفویه پادشاه‌لاری تاریخیتألیف در 1733م)

در نیمه قرن 18 آثار ادبی شفاهی یعنی بایاتی‌ها،قوشماها و داستان‌ها به مجالس شهری راه یافت.

منبع: سایت باشگاه اندیشه

نویسنده: پرویز زارع شاه مرسی

رنگین‌كمان، تنها هنگامی كه بارانمی‌بارد و آفتاب می‌تابد، پدیدار می‌شود. اما نور خورشید تقریبا" سفید است.پس چرا رنگین كمان به رنگ‌های گوناگون است؟ رنگ‌ها وقتی پدیدار می‌شوند كه شعاع‌هاینور خورشید به قطرات باران بخورد و بشكند. شما هم می‌توانید نور آفتاب، و حتی نوریك چراغ برق را به وسیله منشوری شیشه‌ای بشكنید و به رنگ‌های گوناگون در آورید.

نور درست مانند صوت حركت می‌كند. در هنگام طوفان، وقتی كه برق می‌زند، رعد نیز همزمان با آن به صدا در می‌آید. اما سرعت حركت نور، بیشتر از سرعت صوت است؛ و از اینرو ما، اول روشنایی برق را می‌بینیم و پس از مدتی صدای رعد را می‌شنویم.

نور به خطمستقیم حركت می‌كند؛ وسرعت هیچ چیز، زیادتر از سرعت نور نیست. سرعت نور در هرثانیه، در حدود 300،000كیلومتر است.

خورشید،نزدیك به صدوپنجاه میلیون كیلومتر از زمین فاصله دارد؛ بنا براین، در حدود هشتدقیقه طول می‌كشد تا نور آن به ما برسد. اگر می‌شد خورشید را مانند یك لامپ معمولیبه وسیله‌ی كلیدی خاموش كنیم؛ هشت دقیقه پس از خاموشی، هنوز نور آن را می‌دیدیم.

بعضی ازستاره‌ها آن قدر از ما دورند كه میلیون‌ها سال طول می‌كشد تا نورشان به ما برسد.این ستاره‌ها را ما فقط با تلسكوپ‌های خیلی قوی می توانیم ببینیم. بعد از خورشید،فاصله‌ی نزدیك ترین ستاره به ما آن قدر زیاد است كه چهار سال و نیم طول می‌كشد تانورش به زمین برسد.( اسم آن آلفا قنطورس است)

چون مدت‌هاطول می‌كشد تا نور ستاره‌ای به ما برسد، ما هیچ گاه ستاره‌ها را آن طور كه اكنونهستند نمی بینیم بلكه آن طور كه در گذشته بوده اند می‌بینیم. یعنی وقتی به فضانگاه می‌كنیم یعنی به زمان گذشته نگاه می‌كنیم.

اتم‌هانیز از خود نور پخش می‌كنند. وقتی جسمی داغ می‌شود اتم‌های آن شروع به نور افشانیمی‌كنند. همه كس، سیخ آهنینی را كه بر اثر حرارت، به رنگ سرخ درآمده باشد، دیدهاست. هر قدر سیخ داغ تر شود، رنگ آن نارنجی تر به نظر می‌آید؛ وقتی خیلی خیلی داغشود، به رنگ سفید در خواهد آمد.

بنابراینمی‌بینید كه رنگ نور می‌تواند ما را، از درجه گرما، و یا میزان حرارت یك جسم داغ،آگاه سازد. نورهایی كه از مواد مختلف به چشم ما می‌رسند، رنگ‌های مختلف دارند. علتآن است كه این مواد از اتم‌های مختلف ساخته شده اند. دانشمندان می‌توانند، اتم‌هارا از روی رنگ نوری كه پخش می‌كنند، بشناسند. از این رو آن‌ها با تلسكوپ‌هایمخصوصی كه دارند پی‌می‌برند كه هر ستاره‌ای از چه موادی ساخته شده است.

تمامنورهایی كه از اتم‌ها پخش می‌شود، با چشم دیده نمی‌شود؛ اشعه‌ی ایكس یا اشعه‌یمجهول یكی از این نور‌ها است. با آن كه شعاع‌های آن با چشم دیده نمی‌شود ولیتردیدی نیست كه شعاعی از نور است.

یك نوعنور دیده نشدنی دیگر هم هست كه باز در بیمارستان‌ها از آن استفاده می‌كنند؛ و آننور لامپ‌های گرمازا است. شما روشنایی و نور این لامپ را نمی‌بینید؛ اما گرمای لذتبخش آن را احساس می كنید.

نور چیستو چگونه حركت می‌كند؟

اگر سنگیبه میان حوض یا استخر آب بی‌اندازید، موج‌های كوچك و زیادی در سطح آب پیدا می‌شود.به این موج‌ها با دقت نگاه كنید كه چگونه در پی هم در سطح آب پیش می‌روند. فاصله‌یبین برآمدگی یك موج را با موج دیگر، طول موج می‌گویند. حركت نور هم تقریبا"،مانند حركت امواج آب است. اما طول موج همه‌ی نور‌ها یكسان نیست؛ هر نوری طول موجیخاص خود دارد؛ اگر چه سرعت سیر همه‌ی نورها در فضا، یكی است.

طول موج‌هاینوری كه به آن اشعه‌ی ایكس می‌گوییم، خیلی كوتاه‌تر از طول موج نوری است كه با چشممی‌بینیم. طول موج اشعه‌ی گرما بلند‌تر از طول موج نوری است كه می‌بینیم.

دانشمنداندریافته‌اند كه امواج رادیویی، و امواج نوری، در حقیقت یك چیز هستند. طول موجرادیویی، خیلی بیشتر از طول موج نور است؛ اما سرعت هر دوی آن‌ها به اندازه‌ی سرعتنور است؛ گذشته از این، امواج رادیویی نیز مانند امواج نور به خط مستقیم حركت میكنند. چون زمین گرد است، و امواج رادیویی به خط مستقیم حركت می‌كنند؛ بنابراین،نمی‌توان این امواج را به نقاط خیلی دور در آن سوی كره‌ی زمین فرستاد. اما می‌توانآن‌ها را منعكس ساخت. همان‌طور كه نور را می‌توان به وسیله‌ی آینه منعكس گردانید.

كره‌یزمین را، كمربند‌های اتمی در بر گرفته‌اند. یكی از این كمربند‌ها در ارتفاع 160كیلومتری سطح زمین است. دستگاه‌های فرستنده‌ی رادیویی، از این كمربند اتمی استفادهمی‌كنند؛ و امواج رادیویی را به وسیله آن، به نقاط دیگر كره‌ی زمین منعكس می‌كنند.

اما امواجتلویزیونی چون كوتاه‌ترند به وسیله‌ی این كمربند اتمی منعكس نمی‌شوند؛ و مستقیم ازمیان آن می‌گذرند. بنابراین در می‌یابیم كه چرا فرستادن برنامه‌های تلویزیونی بهكشور‌های دیگر، دشوار است. امروزه می‌توان ایستگاه‌های رادیویی و تلویزیونی خیلی‌قویرا، به وسیله ی موشك به فضا پرتاب كرد. این ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی مانندكره ماه به دور زمین می‌چرخند البته سرعت حركت برخی از آن‌ها با سرعت حركت زمین بهدور خود برابر است. و چنین به نظر می‌رسد كه این فرستنده‌ها، در یك نقطه در آسمانثابت هستند.

در الفبای فارسی فقط 32 حرف وجوددارد. از تركیب این حروف، كلمات زبان فارسی درست می‌شود. با تركیب آن‌ها می‌توانمیلیون‌ها كلمه ساخت. راستی آیا شما هرگز فكر كرده‌اید كه ما این همه لغات و كلماترا كه در زبان فارسی داریم، و با آن گفتگو می‌كنیم و می‌نویسیم، فقط از تركیب‌هایمختلف این 32 حرف به وجود آمده است؟ ممكن است بپرسید كه چطور چنین چیزی ممكن است؟به مثال زیر دقت كنید:

اگر سه مهره‌ی رنگی( قرمز، زرد، سبز ) داشته باشیم. ما می‌توانیم این مهره‌ها راسه تا سه تا، به شش صورت در كنار هم بچینیم. اگر بخواهیم این را با علوم ریاضینشان دهیم می‌شود:6=3×2×1؛ حال اگر یك مهره‌ی رنگی دیگر به این سه مهره اضافهكنیم؛ می‌توانیم این چهار مهره را به صورت‌های مختلف، در بیست و چهار ردیفچهارتایی بچینیم. و اگر بخواهیم آن را با علوم ریاضی نشان دهیم می‌شود: 24=4×3×2×1؛ حالا اگر یك مهره‌ی دیگر اضافه كنیم تا مهره‌های ما پنج تا شود، می‌بینیم كهصورت‌های مختلفی كه می‌توان این پنج مهره را كنار هم چید، چقدر زیاد می‌شود:120=×5×4×3×2×1 ؛ برای این كه بدانید 32 حرف الفبای فارسی، بدون این كه هیچ حرفیتكرار شود، چند جور با هم تركیب می‌شوند؛ كافی است كه حاصل ضرب‌های زیر را با همجمع كنید:

23×22×21×20×19×18×17×16×15×14×13×12×11×10×9×8×7×6×5×4×3×2×1؟= 32×31×30×29×28×27×26×25×24×

ضرب كردن این اعداد در یكدیگر خیلیوقت می‌گیرد؛ ده‌ها صفحه را سیاه می‌كنید؛ و شما هنوز نیمی را ضرب نكرده‌اید. می‌بینیدكه عدد به هزاران میلیون می‌رسد. اگر شما تركیب‌های دیگری را هم كه ممكن است اینحروف با هم داشته باشند در نظر بگیرید، جمع آن‌ها خیلی خیلی بیشتر می‌شود.

همان‌طور كه از تركیب 32 حرف الفبای فارسی، كلمات زبانفارسی بوجود می‌آید؛ همین‌طور هم از تركیب بیش از صد و چند عنصر باهم همه‌ی موادمختلفی كه در جهان وجود دارد، بوجود می‌آید.

از تركیببیش از صد عنصر با هم، چند میلیون میلیون میلیون تركیبات مختلف پیدا می‌شود. هر یكاز عناصری كه در جهان هست، از یك نوع اتم خاص درست شده است. مثلا" اتمئیدروژن، یك الكترون دارد كه به دور هسته‌ی آن می گردد. اتم اكسیژن، هشت الكتروندارد؛ و هسته‌ی آن نیز پیچیده‌تر از هسته‌ی ئیدروژن است.

از تركیباتم‌ها با هم مولكول ساخته می‌شود. یكی از ساده‌ترین مولكول‌ها، مولكول آباست. مولكول آب از تركیب دو اتم ئیدروژن و یك اتم اكسیژن، به نحو خاصی درستشده‌اند.

شیمیدانان، با بكار بردن وسیله‌ای كه به آن میكروسكوپ الكترونی می‌گویند، می‌توانندیك مولكول را یك میلیون بار بزرگتر كنند. از این راه، آن‌ها پی برده‌اند كه شكلمولكول آب به چه نحوی است.

چون یكمولكول آب از دو اتم ئیدروژن و یك اتم اكسیژن درست شده است، ما با بكار بردن علامت‌هایاین دو اتم یعنی علامت H برای ئیدروژنو علامت O برای اكسیژن، می توانیم بنویسیم: H2O ( یعنی دواتم ئیدروژن و یك اتم اكسیژن كه با هم یك ملكول آب را تشكیل می‌دهند. )

راستی آیاشما اسم گاز متان را شنیده‌اید؟ این گاز، ماده‌ی بسیار خطرناكی است. اغلب در معدن‌هایافت می‌شوند؛ و با شعله‌ی كبریتی آتش می‌گیرد. ملكول گاز متان از تركیب یك اتمكربن C ، و چهار اتم ئیدروژن H درست شده است. به‌طور خلاصه، و بابكار بردن علامت‌ها، می توانیم آن را این‌طور بنویسیم: CH4 ( یعنی یك اتم كربن و چهار اتمئیدروژن ). شیمیدانان می گویند كه مولكول گاز متان، مانند یك هرم است كه اتم‌هایئیدروژن در چهار گوشه‌ی آن قرار گرفته‌اند.

شیمیدانان، مولكول‌های دیگری را هم می‌شناسند. بعضی از آن‌ها از صد‌ها و حتیمیلیون‌ها اتم درست شده‌اند. مانند مولكول‌های پیچیده‌ای كه در هسته‌ی سلول بدنخودمان و دیگر جانداران وجود دارد. به آن ملكول دی ان ای( DNA ) می گویند. كه خود از تعدادی مولكول‌هایساده‌تر درست شده است. این ملكول‌ها هستند كه ویژگی‌ها و خصوصیت‌های ارثی را، ازپدر و مادر به فرزندان منتقل می كند. این ملكول‌های ساده می‌توانند به میلیون‌هامیلیون شكل با هم تركیب شوند.

ستاره‌شناسانبا بكار بردن دستگاهی به نام طیف‌نگار، نوری را كه سیارات منعكس می‌سازند، آزمایشمی‌كنند تا دریابند چه مولكول‌هایی در جو و فضای آن‌ها وجود دارد. به تازگیدریافته‌اند كه در جو سیار‌ه‌ی مریخ، مولكول‌های آب، وجود دارد. از این‌رو، ممكناست در كره‌ی مریخ، شكل خاصی از زندگی گیاهی، وجود داشته باشد.

برای انسان‌هایاولیه، پاسخ به این پرسش‌های اصولی بسیار ساده بود: كره ارض، زمینی است جامد ومسطح در مركز عالم كه به دست خدا یا خداوندانی آفریده شده است. سالیان متمادیفلاسفه و دانشمندان علوم الهی، كوشیده‌اند كه پاسخ‌های قانع‌كننده‌تری برای اینسئوالات عرضه كنند و برمبنای همین جواب‌ها بود كه معتقدات عجیب و غریبی رواج یافت.برای مثال مصریان را عقیده بر این بود كه كائنات صندوقی است مكعب و عظیم كه مصر درمركز آن واقع شده است و هندیان چنین باور داشتند كه جهان در پشت چهار فیل عظیمقرار گرفته و آن چهار فیل بر پشت لاك‌پشتی ایستاده‌اند.

ستاره شناسان و فلاسفه دوران قدیم یونان، اولین افرادی بودند كه پاسخ‌های علمیبرای این سئوالات ارائه نمودند، كه بیشتر مبتنی بر مشاهدات بود و نه حكایاتاساطیری. این دانشمندان اولین اخترشناسانی بودند كه فرق بین ستارگان سیار و ثابترا دریافتند و برای مثال گفتند كه ماه و خورشید و دیگر سیارگان منظومه شمسی ثابتنیستند و در حركت‌اند و ضمنا" خسوف(ماه گرفتگی) و كسوف(خورشید گرفتگی) و جزرو مد را كشف كردند. با گذشت زمان محققان اقوام دیگر نیز به پژوهش‌گران یونانیپیوستند و فرضیه‌هایی پیرامون طبیعت زمین و دیگر اجرام آسمانی ارائه دادند ولیعملا" یك قرن بیش نیست كه آدمی ماهیت واقعی زمین به عنوان سیاره‌ای جاندار وزنده و محل آن را در كیهان وسیع دریافته است.

زمین در كجایكائنات واقع شده است؟

این سیاره نیلگون با طبیعت آرام و نمای دل‌انگیزش، در بی‌كران جهانی در حركتاست كه تصورش ورای امكان و دركش خارج از توانایی بشر است. دركش خارج از تواناییبشر است. كره زمین سومین سیاره منظومه شمسی از مجموع نه سیاره‌ای است كه در مدارخورشید گردان است. این خورشید، خود یكی از چهارصد میلیارد ستاره‌ای است كه درفاصله 15 هزار سال نوری در داخل كهكشان مارپیچی به نام كهكشان راه شیری كه قطر آن100 هزار سال نوری بوده و شامل 400 میلیارد ستاره می‌باشد، واقع شده است. كهكشانراه شیری آن‌سان عظیم است كه اگر بخواهیم آن را در مساحتی به اندازه‌ی خاك ایالاتمتحده قرار دهیم، حجم كره‌ی زمین تا آن حد كوچك خواهد شد كه چشم آدمی به یاریمیكروسكوپ الكترونی قادر به تشخیص آن نخواهد بود.

كره زمین چیست؟

زمین، به استثناء این كه قادر نیست زمین دیگری را از خود بپروراند، موجودی استزنده. این زمین و سیارات دیگر منظومه شمسی حدود 5 میلیارد سال پیش در درون"غبار كیهانی" زاده شد و قریب 5 تا 8 میلیارد سال دیگر به طول خواهدانجامید تا از میان برود. این مرگ زمانی حادث می‌گردد كه خورشید با با انوار حیات‌بخشخود این سیاره را زنده و جان‌دار نگاه می‌دارد، در طی یك میلیون سال آخر عمر خودانبساط كرده، زمین را در آتش خود فروگرفته، آن را در دمی بخار كرده و بالاخره خود(خورشید) تبدیل به یك ستاره ریزنقش سفید می‌گردد.

كره زمین كی و چگونه به وجود آمد؟

حدود 10 میلیارد سال قبل، ستاره‌ای كه از هیدروژن اولیه زاده شده بود وفات یافت ومنفجر گردید و تمامی بقایای اتم‌های ئیدروژن و هلیوم و نیز اتم‌های سایر عناصرسنگینی را كه در كوره‌ی هسته‌ای آن ستاره ساخته شده بود در فضا آزاد نمود.

از این آوار عناصر، قریب 5 میلیارد سال بعد، خورشید و بیش از 100 تریلیون اجرامكوجك و بزرگ سماوی كه از مواد مختلف گازی، جامد و یخ ساخته شده بودند، به گردخورشید در مدارهای مختلف به گردش درآمدند، و به تدریج با یكدیگر برخورد كردند وگاهی به اجرامی كوچك و گاهی بزرگ مبدل شدند، و هرچه بر حجم آن‌ها افزوده شد، افزایشقدرت جاذبه آن‌ها موجب جذب اجرام كوچك‌تری از خود شد. و این برخوردها، مآلا"بر جرم آن‌ها افزود تا خود یك سیاره‌ای مستقل گردید. بدین شیوه 9 سیاره منظومهشمسی: عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتو و همه‌ی ماه‌هایآن‌ها پای به عرصه وجود گذاشتند.

انرژی حاصله از این تصادم‌ها، موجب افزایش حرارت سطح سیاره‌ها شد و در نتیجه باعثرهایی بخارها و گازها گردید. در همان دوران فساد تدریجی اورانیوم، توریوم وپتاسیم، بر حرارت درون سیارگان افزود و گازها و بخارهای بیشتری را رها ساخت. دراثر قدرت جاذبه بیشتر اجرام بزرگ‌تر، مانند زهزه، زمین و مریخ، این گازها بر فضایسطح هر سیاره و اقمار آن‌ها جوی به وجود آوردند كه به تدریج به سبب نبودن جاذبه‌یكافی در فضا، بعضی از این اجرام جو خود را از دست دادند.( به همین طریق مریخ نیزكه برای مدت اولین یك میلیارد سال حیات خود دارای رودخانه‌هایی از آب بود، بهتدریج قسمت اعظم جو، آب‌ها و و كلیه موجودات زنده میكروسكپی خود را كه به وجودآمده بودند، از دست داد و به صورت صحرای خشك‌زار امروزه خود و با فقط كمی شبنم ویخی را كه در دو قطب آن باقی مانده، درآمده است)

در همان حال كه بخار آب و كربن‌دی‌اكسید ابرهای متراكمی را به وجود آوردند و زمیننیز به تدریج رو به سردی گرایید، جو زمین به چنان نقطه بحرانی رسید كه دیگرنتوانست بر تراكم خود بی‌افزاید و ابرها به جای این كه ضخیم‌تر شوند، انبار رطوبتخود را به صورت باران رها كرد و سیلاب‌ها از آسمان بر زمین سرازیر شد. ادامه بارانتا میلیون‌ها سال ادامه داشت تا سرانجام نواحی ژرف و گود زمین را پر كرد و اقیانوس‌ها،دریاها و دریاچه‌ها را به وجود آورد.

با همین ریزش‌های متوالی، كربن‌دی‌اكسید كه به آسانی در آب حل می‌شود،(نوشابه‌هایگازدار) در آب اقیانوس‌ها حل شد و این تركیب با در آمیختن مواد شیمیایی دیگر درژرفای دریاها، سنگ‌های آهكی و مرمر و دیگر مواد مشابه را ساختند، بنابراین كربن‌دی‌اكسیدبه طور مداوم از جو زمین به كف اقیانوس‌های اولیه منتقل گردید و بعدها این لایه‌هابا بیرون آمدن از قعر آب‌ها تشكیل خشكی‌هایی را دادند كه ما امروز روی آن‌ها زندگیمی‌كنیم.

دانشمندانی كه درباره‌ی آسمانمطالعه می‌كنند و می‌كوشند تا چیزهای تازه‌ای درباره‌ی ستارگان كشف كند. ستارهشناس یا منجم می‌گویند. یعنی كسی كه كارش مطالعه و بررسی احوال ستارگان است. ستارهشناسان از میان دوربین‌های بزرگی كه به آن‌ها تلسكوپ می‌گویند، به آسمان نگاه می‌كنند.ساختمانی كه آن‌ها در آن كار می كنند، رصد خانه نامیده می‌شود.

رصد خانه‌ها معمولا" گنبدی شكل‌اند؛ و سقف‌شان متحرك است. به این ترتیبدانشمندان می‌توانند، به دلخواه خود، لوله‌ی تلسكوپ را رو به هر نقطه‌ی آسمانبگردانند.

ستاره شناسان ، بیشتر در شب كار می‌كنند.زیرا وقتی ستاره‌ها را می‌توان به خوبی دید؛ كه هوا تاریك باشد.

اگر هواابری یا مه آلود باشد، نور ستارگان به تلسكوپ نمی‌رسد. به این دلیل، رصد‌خانه‌هارا اغلب در جاهایی می‌سازند كه در بیشتر فصول سال، دارای آب و هوای خوب و آسمانصاف باشد.

در آسمانهزاران هزار ستاره هست. بعضی از این ستاره‌ها آن قدر از ما دورند كه ستاره شناسانبا تلسكوپ‌های بزرگ هم قادر به دیدن‌شان نیستند. بدون تلسكوپ می‌توان، در یك شبصاف و بی‌ابر، در حدود شش هزار ستاره را در آسمان دید.

نزدیك‌ترینستاره به كره‌ی زمین، خورشید است؛ كه روشنایی آن به ما می‌رسد و گرممان می‌كند.خورشید، تقریبا" صد و پنجاه میلیون كیلومتر از ما دور است. اگر بخواهیم اینمسافت را با پای پیاده بر روی زمین به پیماییم در حدود یك میلیون روز طول خواهیدكشید.

بیشترستارگان، مانند خورشیداند؛ اما از خورشید به ما خیلی دورترند؛ و جز در شب دیده نمی‌شوند.ستاره‌شناسان، با دیدن نور ستارگان، می توانند بگویند كه آن‌ها چقدر از زمین مادور هستند؛ و بزرگی‌شان چقدر است.

از روینوع نور ستاره‌ها، ستاره‌شناسان پی‌می‌برند كه درجه‌ی حرارت آن‌ها بسیار زیاد است.از برخی ستاره‌ها، بجز نور، علامت‌های دیگری هم به زمین می‌رسد. نوعی از تلسكوپ‌ها،كهبه آن رادیوتلسكوپ می‌گویند، می‌تواند این علامت‌ها را بگیرد. رادیو تلسكوپ‌هادستگاه‌های رادیویی هستند كه آنتن‌های هوایی بزرگی دارند؛ و می‌توان آن‌ها را بهسمت ستاره‌ی دلخواه گردانید.

همه‌یچیزهایی را كه شب در آسمان می‌بینیم، ستاره نیستند. خورشید ما، نه سیاره دارد؛ كهبدور آن می‌چرخند. زمینی كه ما بر روی آن زندگی می‌كنیم، یكی از این سیاره‌ها است.سیاره‌ها، ستاره نیستند. مثل ستاره گرم و داغ نیستند، و نور، پخش نمی‌كنند. برایاین است كه، در آسمان، درخشان به نظر می‌رسند. این سیاره‌ها، نور خورشید را منعكس(بازتاب ) می‌كنند.

انسان،همواره در این اندیشه بوده است كه آیا در سیاره‌های دیگر نیز، جاندارانی، یافت می‌شوند.انسان توانسته است كه ربات‌هایی را در سطح سیاره‌ی مریخ به حركت در آورد. ستاره‌شناسانمی‌گویند، هوایی كه در سیاره‌ی مریخ هست، مثل هوای كره‌ی زمین نیست؛ از این رو،زندگی كردن ما زمینی‌ها، در آن جا بسیار دشوار است.

به دوربعضی از سیارات، اجسام آسمانی دیگری هم گردش می كنند. مثلا" كره‌ی ماه، بهدور زمین می‌گردد. ماه نزدیك‌ترین همسایه‌ی آسمانی ما است. فاصله‌اش تا زمین درحدود چهارصدهزاركیلومتر است. و مانند یك سیاره، نورانی است؛ چرا كه نور خورشید رابازتاب می‌كند. انسان توانسته است بر روی ماه قدم گذارد. و خاك آن را با خود بهزمین بیاورد.

اگر بادوربین شكاری به ماه نگاه كنید، لكه‌هایی می‌بینید كه آن‌ها تصاویر سایه روشن ازكوه‌ها و دهانه‌های آتش فشان‌های سطح ماه است.

چون ماهبه دور زمین می‌چرخد؛ تنها قسمت‌هایی از آن، نوری را كه از خورشید می‌گیرد؛ بهزمین بازتاب می‌گرداند. برای همین است كه ما، ماه را به شكل‌های مختلف می بینیم.گاهی به صورت بدر و گاهی به صورت هلال.

برخی ازسیارات دیگر نیز، مانند زمین، ماه دارند. كه انسان توانسته است بر روی یكی از ماه‌هایزحل به نام تیتان ربات بفرستد و در سطح آن دریایی از نفت را كشف كند.

سیاراتیكه به دور خورشید می چرخند عبارتند از: عطارد یا تیر _ زهره یا ناهید یا ونوس_زمین یا ارض _ مریخ یا بهرام _ مشتری یا برجیس _ زحل یا كیوان _ اورانوس _ نپتون _پلوتو .

تك‌ستاره منظومه شمسی، خورشید، تنهایكی از 400 میلیارد ستاره در كهكشان راه‌شیری و ستاره‌ای كاملاً معمولی از دستهستارگان رشته اصلی است. خورشید ما که 5 میلیارد سال پیش از ابری از غبار -كهبقایای انفجار یك ابرنواختر بود- به وجود آمد، هم‌اكنون در نیمه عمر خود به سر می‌برد.خورشید نیز مانند سایر ستارگان كهكشان راه‌شیری در حال چرخش به دور مركز كهكشاناست. سرعت این حركت 217 کیلومتر بر ثانیه و هر دور گردش خورشید به دور مركزكهكشان، 225 تا 250 میلیون سال است. زمین، سیارات منظومه شمسی و اقمار آنها،سیارات كوتوله، سیارک‌ها، شهاب‌سنگ‌ها، دنباله‌دارها و ذرات معلق گرد و غبار،خورشید را در این سفر همراهی می‌كنند. مرکز خورشید، کوره‌ای هسته‌ای با دمای 15میلیون درجه سانتیگراد و چگالی‌ 150 برابر آب است. تحت چنین شرایطی هسته‌های اتمهیدروژن با هم ترکیب شده و به هلیوم تبدیل می‌شوند. در این حین، 0.7 درصد جرمترکیب شده، تبدیل به انرژی می‌شود. از 590 میلیون تن هیدروژنی که در هر ثانیهترکیب هسته‌ای می‌شوند،3.9 میلیون تن ماده به انرژی تبدیل می‌شود. این سوختهیدروژنی، تا 5 میلیارد سال دیگر دوام خواهد داشت. با وجود آنکه خورشید نزدیک‌ترینستاره به زمین است و طی سالیان متمادی دانشمندان بسیاری به دقت آن را مورد بررسی ومطالعه قرار داده‌اند، اما هنوز سوالات بی‌پاسخ بی‌شماری در رابطه با آن باقیمانده است؛ از جمله آنکه چرا جوّ خارجی خورشید درجه حرارتی معادل با یك میلیونکلوین دارد، در حالی‌که درجه حرارت سطح خورشید که فوتوسفر نامیده می‌شود، تنها6000 کلوین است.

می‌گویند در حدود 300 سال پیش،هنگامی كه ایزاك نیوتن زیر درخت سیبی نشسته بود؛ سیبی روی سرش افتاد. نیوتن دانستكه نیروی جاذبه‌ی زمین، باعث افتادن سیب شده است.

نیوتن خیلی زود، تحقیقات را در این زمینه آغاز كرد. او می‌خواست بداند كه نیرویجاذبه‌ی زمین، تا چه فاصله‌ای مؤثر است، و بزودی دریافت كه نیروی جاذبه، به فضا،ماه، خورشید و ستارگان دیگر نیز می‌رسد؛ اما هر چه از زمین دورتر شویم، كشش جاذبهكمتر می‌شود. حالا نیوتن می‌توانست توضیح دهد كه چگونه سیارات به دور خورشید می‌چرخند.جسم كوچكی را به سر تكه نخی ببندید و دور سرتان بچرخانید. زمین، و دیگر سیارات نیزبه همین طریق به دور خورشید می‌چرخند. نیروی جاذبه‌ی خورشید، می‌تواند سیارات راجابجا كند.

جسمی كهبه انتهای نخ بسته شده، به شكل دایره به دور شما می‌چرخند، اما سیارات در یك مداربیضی شكل به دور خورشید حركت می‌كنند. یك سال طول می‌كشد، تا زمین، به دور خورشیدیك دور كامل بزند. سرعت زمین، هنگام چرخیدن به دور خورشید، در یك مدار بیضی شكل،30 كیلومتر در ثانیه است.

بار دیگر،به جسمی كه در انتهای نخ، در حال چرخیدن است، بی‌اندیشید. اگر نخ، ناگهان پاره شود،چه اتفاقی می‌افتد؟ بله، جسم به شدت پرتاب و از شما دور می‌شود. اگر خورشید،ناگهان ناپدید شود، همین اتفاق برای زمین رخ می‌دهد. اما این حادثه پیش نمی‌آید.ستاره شناسان تا كنون، بارها مشاهده كرده‌اند كه ستاره‌ای منفجر شده و از بین رفتهاست. اما آن‌ها معتقدند كه خورشید، دچار چنین حادثه‌ای نمی شود.

زمین،شبیه یك توپ خیلی بزرگ است. از این رو، نیروی جاذبه‌اش، همیشه به سوی مركزش میباشد.

بنّا ها، برایساختن ساختمان، از نیروی جاذبه‌ی، زمین استفاده می‌كنند. این نیرو، به آن ها كمكمی‌كند كه خطی عمودی، بدست آورد. آن‌ها با استفاده از یك شاقول، مطمئن می‌شوند كهساختمان كج نیست. شاقول، نخ بلندی است كه وزنه‌ای به انتهایش وصل است. شاقول رانزدیك دیواری كه می‌خواهند بسازند، می‌گیرند؛ و وزنه را آویزان می‌كنند. وزنه، بهطرف مركز زمین كشیده می‌شود؛ و بنابراین یك خط عمودی بدست می‌آید.

اكنون،توپی را به هوا پرتاب كنید. جاذبه‌ی زمین، آن را آرام به سوی زمین می‌كشد.اگر در خلاء ( جای خالی از هوا )، یك جسم سنگین، و یك جسم سبك را از ارتفاع معینیرها كنیم؛ هردو در یك زمان به زمین می‌افتند. جاذبه‌ی زمین در خلاء، همه چیز را دریك زمان مساوی جذب می‌كند. این موضوع، در حدود 300 سال پیش، توسط دانشمندی، به نامگالیله، كشف شد. گفته می شود، او اشیاء مختلفی را با وزن‌های متفاوت، از بالای یكبرج كج به زمین انداخته است. این برج مشهور، هنوز در شهر پیزای ایتالیا دیده می‌شود.

انسان، ازصد‌ها سال پیش، در مورد جاذبه مطالعه كرده است. امروز، نیز، دانشمندان چیزهایبیشتری درباره‌ی آن می‌آموزند. در قرن بیستم، انسان، موفق شد كه بر كره‌ی ماه قدمبگذارد. او فهمید كه نیروی جاذبه‌ی ماه، به مراتب، ضعیف تر از نیروی جاذبه‌ی زمیناست. زیرا، ماه از زمین، بسیار كوچكتر و سبكتر است. به همین دلیل است كهفضانوردان، برای بازگشتن از كره‌ی ماه به سوی زمین، به موشك‌های سبك‌تری احتیاجدارند. انسان، بدون محفظه‌های مخصوص اكسیژن نمی‌تواند در كره‌ی ماه نفس بكشد. زیراهمان‌طور كه گفتیم، جاذبه‌ی ماه، بسیار ضعیف است و نمی‌تواند اتم‌ها و ملكول‌هایهوای اطرافش را بسوی خود جذب كند.

اگردرزمین، یك ورزشكار بتواند فقط در حدود دو متر بالا بپرد. او، در كره‌ی ماه، ششبرابر این مقدار را خواهد پرید. هم چنین او به آسانی می‌تواند ماشین فضایی اش راجابجا كند.

EXrozblog.comEX

توانایی تولیدمثل یكی از ویژگی‌های جانداران است. معمولا" پس از آن‌كه موجودات زنده به حدیاز رشد و نمو و بلوغ رسید، تولید مثل كرده موجودی هم‌نوع خود به وجود می‌آورند.تولید مثل بقای نوع موجود زنده را تأمین می‌كند. تقسیم و تكثیر سلول‌ها و جاندارانتك سلولی نسبتا" ساده است، ولی در موجودات پر سلولی تولید مثل صورت‌های مختلفو پیچیده‌تری دارد. مسائل مربوط به تولید مثل و نمو جنین از مهم‌ترین و جالب‌ترینمسائل زیست‌شناسی است.

به طور كلی،در موجودات زنده تولید مثل به دو صورت جنسی و غیرجنسی انجام می‌شود.

تولید مثل غیرجنسی به حالتی گفته می‌شود كه بخشی از بدن موجود زاینده جدا شده فردجدیدی را به وجود آورد. بدیهی است كه در این حالت دو جنس نر و ماده در تكثیر شركتندارند. در تولید مثل غیر جنسی، كه برای انجام آن وجود یك فرد كافی است، صفاتوراثتی موجود زاینده بدون تغییر به افراد جدید منتقل می‌شود و موجوداتیكاملا" نظیر موجود اولیه تولید می‌گردند. تكثیر به وسیله قلمه زدن یاخواباندن ساقه در زیر خاك، كه در بعضی گیاهان انجام می‌شود، نوعی تكثیر غیر جنسیاست. در جانوران نیز موارد متعددی از تكثیر غیر جنسی دیده می‌شود؛ مثلا"جانوران تك سلولی، مرجان‌ها و بعضی كرم‌ها به همین صورت تولید مثل می‌كنند.

در تولید مثل جنسی، دو سلول نر و ماده كه سلول‌های جنسی ( گامت ) نامیده می‌شوندبا یكدیگر تركیب شده سلول واحدی به نام سلول تخم را به وجود می‌آورند و سلول تخمبا نمو و تقسیمات متوالی موجود تازه‌ای را می‌سازد. در موجوداتی كه به طریق جنسیتولید مثل می‌كنند، هر یك از دو سلول جنسی نر و ماده دارای بخشی از صفات وراثتیموجود آینده‌اند و از جمع شدن هسته‌های این دو نوع سلول، در سلول تخم، تركیب جدیدیبه وجود می‌آید. بنابراین در موجوداتی كه به طریق جنسی تكثیر می‌یابند افراد هرنسل نسبت به والدین خود دارای تركیب متفاوتی هستند.

تقسیم میتوز و تقسیم میوز

تقسیم به طریقه میتوز باعث ایجاد سلول‌هایی می‌گردد كه در هسته آن‌ها تعداد و نوعكروموزوم‌ها یك‌سان باقی می‌مانند و صفات ارثی را عینا" منتقل می‌كنند. بهچنین تقسیمی، تقسیم میتوز می‌گویند.

منشاء موجودات پرسلولی تنها یك سلول 2N كروموزومی(دیپلوئید)، یعنی سلول تخملقاح یافته، است. با تقسیمات مكرر میتوزی، جنینی بوجود می‌آید كه از میلیون‌هاسلول 2N كروموزومیساخته شده است. در سیر تكامل جنین دو دسته سلول از میان سلول‌های 2N كروموزومیجدا می‌شوند: یكی سلول‌های سوماتیك یا بدنی و دیگری سلول‌های ژرمینال یا زاینده.

سلول‌های سوماتیك 2N كروموزومی باقی می‌مانند كه منشاءبافت‌ها و اعضای بدن هستند. اما سلول‌های ژرمینال، در غدد تناسلی یا گوناد‌ها باقی می‌‌مانندو بعد گامت‌ها را به وجود می‌آورند. این سلول‌ها ابتدا 2N كروموزومی(دیپلوئید) هستند، ولی درغدد جنسی به طریق خاص( از یك سلول 2N كروموزومی چهار سلول N كروموزومی تولید می‌شود.) تقسیم می‌شوندو سلول‌های N كروموزومی(هاپلوئید) را به وجود می‌آورند.این طریقه تقسیم را تقسیم به روش میوز می‌گویند.

سلول‌های جنسی

معمولا" در تولید مثل جنسی هر یك از دو غده ی جنسی (گوناد) نر یا ماده در بدنیك فرد وجود دارد و دو جنس از یكدیگر مجزا و متمایزند. این حالت را، كه در اغلبجانوران و بعضی گیاهان مشاهده می‌شود، حالت جداجنسی یا دوجنسی می‌نامند. در بعضیدیگر از جانوران و گیاهان، یك فرد دارای هر دو نوع غده‌ی جنسی نر و ماده است و بهاین حالت نرمادگی گفته می‌شود.

در هر دو صورت، سلول جنسی نر یا اسپرماتوزوئید در غده‌های نر یا بیضه‌ها، و سلولجنسی ماده یا اوول در غده‌ی جنسی ماده یا تخمدان ساخته می‌شود. سلول‌هایی را كهمنشاء گامت‌ها هستند سلول زاینده یا ژرمینال می‌نامند. بقیه سلول‌های بدن را سلول‌هایبدنی یا سوماتیك می‌نامند. به سخن دیگر ژرمینال مسئول ایجاد نسل‌های آینده وسوماتیك مسئول سازنده اندام‌ها و دستگاه‌های بدن، به جز غدد جنسی، است.

مجموعه‌ی تغییرات و تحولاتی را كه در یاخته‌های ژرمینال پدیدار شده منجر به تولیدگامت‌ها می‌شود گامتوژنز یا گامت‌زایی گویند. چگونگی به وجود آمده گامت نر رااسپرماتوژنز یا اسپرم‌زایی، و نحوه‌ی تشكیل گامت ماده را اوئوژنز یا تخمك‌زایی می‌نامند.

EXrozblog.comEX

فیوزچیست؟

فیوز معمولا از یك تیوب سرامیكیتشكیل شده كه آلیاژی از جنس نقره یا مس از وسط آن عبور می كند و اطراف آن باكوارتز یا سیلیس پر می شود ،المان مركزی فیوز به گونه ای طراحی شده است كه اجازه عبورجریانهای مجاز را می دهد و به این ترتیب فیوز از عبور جریانهای اضافی و خطاجلوگیری می كند.

اتصال كوتاه چیست؟

اتصال كوتاه خطایی است در یك وسیلهالكتریكی كه در آن بار الكتریكی اجازه می یابد تا بین یك فاز و زمین الكتریكی یابین دو فاز جریان یابد. به عبارت غیر فنی تر، یك اتصال كوتاه هنگامی رخ میدهد كهجریان الكتریسیته از یك مدار در جهتی ناخواسته، عموما به دلیل یك اتصالی در جاییكه كسی انتظار ندارد، عبور كند.
ساده ترین راه برای ایجاد یك اتصالكوتاه متصل كردن سرهای مثبت و منفی یك باتری توسط یك هادی كم مقاومت، مانند سیم،است. مقاومت كم موجب جریان زیاد می شود كه منجر به خروج انرژی زیادی از باتری درمدت كوتاه میشود.

مفهوم بار اضافی به چه معنا میباشد؟

مقدار جریان عبوری از مدار رااصطلاحا بار می نامند،گاهی به هنگام استفاده بیش از حد مصرف كننده ها ،راه اندازیالكترو موتورها تحت فشار و یا عدم تعادل در شبكه در مدار الكتریكی بار اضافی بیشاز حد مجاز به وجود می آید كه باید از عبور آن جلوگیری شود چرا كه باعث صدمه بهتجهیزات می گردد.

یوزها از نقطه نظر كاربرد وتكتولوژی ساخت به گونه های متعددی تقسیم می شوند

تقسیم بندی فیوزها از نقطه نظركاربرد

فیوزهای ساختمانی و سیستم هایروشنایی

فیوزهای ساختمانی معمولا از نظرولتاژ با ولتاژ برق شهری یكسان بوده و از آنها برای محافظت از تجهیزات ساختمانی وروشنایی استفاده می شود نمونه ساده این فیوزها موسوم به فیوز فشنگی در پایین كنتوربرق نصب می شود.

فیوزهای صنعتی و نیروگاهی

با توجه به تنوع فعالیتهای صنعتیاین فیوزها دارای تنوع بسیاری هستند یك نمونه از این فیوز كه معمولا به شكل مكعبمستطیل با دو قسمت فلزی كارد مانند كه از دو سار آن خارج شده ،می باشد كه به آنفیوز كاردی می گویند ولتاژ این فیوزها بسته به تجهیزاتی كه از آنها حفظت می كنندبین 500 تا 1200 ولت و باشدت جریانهای مختلف می باشد.
البته نوعی خاص از فیوز وجود داردكه مخصوص حفاظت از تجهیزات ÷ستهای برق و نیروگاهی می باشد،كه به انها فیوزهای HV یا های ولتاژ می گویند این فیوزها قابلیت كاربا ولتاژهای بسیار بالا گاها تا 36000 ولت را نیز دارا می باشند.

فیوزهای الكترونیك صنعتی

درواقع این فیوزها محافظت از وسایلینظیر كنترل درایوهای برق مستقیم ،یو پی اس ها و اینورتر ها و سایر تجهیزاتی كه بهنوعی با عناصر نیمه رسانای الكتریكی semiconductorsسرو كار دارند ،را به عهده دارند واز آنجا كه این عناصر ظرفیت حرارتی پایین داشته و فوق العاده نسبت به افزایش جریانحساس هستند بنابراین باید با فیوزهای خاصی موسوم به فیوزهای تند سوز حفاظت شوند.

EXrozblog.comEX

مولكول آب، از تركیب دو اتم ئیدروژنو یك اتم اكسیژن به وجود آمده است. اتم اكسیژن دارای هشت الكترون كوچك است كهبرگرد هسته ی آن می چرخند. اكسیژن و ئیدروژن، گاز هستند؛ از تركیب آن‌ها باهم، آب بوجود می‌آید. در هر قطره‌ی آب، میلیون‌ها از این مولكول‌ها وجود دارد.

همان‌طور كه از یك چراغ، یا یك شمع روشن، شعاع‌های نور به اطراف پخش می‌شود؛ همان‌طورهم از اتم‌ها، شعاع‌هایی از ذرات بسیار ریز، به اطراف پخش می‌شود. این اتم‌ها را،اتمها‌ی رادیواكتیو می‌گویند؛ اتم رادیواكتیو، یعنی اتمی كه از خود شعاع نور پخشمی‌كند. در بیمارستان‌ها، از اشعه‌ای كه از اتم‌ها پخش می‌شود، برای بهبودیبیماران استفاده می‌كنند.

از اتم‌ها، اشعه‌ایبه نام اشعه‌ی مجهول یا اشعه‌ی ایكس نیز پخش می‌شود. اشعه‌ی ایكس از پوست و گوشتبدن انسان می‌گذرد؛ اما از استخوان‌ها نمی‌گذرد. بنابراین، اگر كسی در برابر اشعه‌یایكس بایستد، سایه‌ی استخوان‌های او بر روی دیوار یا پرده می‌افتد. پزشكان از اینخاصیت اشعه‌ی ایكس استفاده می‌كنند؛ و از استخوان‌های بیماران عكس می‌گیرند، و ازروی این عكس‌ها، به شكستگی استخوان‌ها پی‌می‌برند. كسی كه به وسیله‌ی اشعه‌ی ایكس ازاو عكس می‌گیرند؛ خودش چیزی احساس نمی‌كند.

در هسته‌یاتم‌ها، نیروی عظیمی نهفته و دربند است. اگر هسته‌ی اتمی را بشكنند، این نیرویعظیم ناگهان آزاد می‌شوند.

اكنوندانشمندان می‌دانند كه چگونه اتم را بشكافند، یعنی می‌دانند كه چگونه هسته‌ی اتمرا بشكنند، به شكستن هسته‌ی اتم، شكافت هسته‌ای می‌گویند. اكنون ما می‌دانیم چطوراز نیرویی كه از شكافتن هسته‌ی اتم آزاد می‌شود، استفاده كنیم و نیروی برق بوجودآوریم؛ و آن گاه نیروی برق را برای روشن ساختن و گرم كردن خانه‌ها یمان بكارببریم.

بیشتر نیروگاه‌های اتمی، برای تولیدنیرو الكتریكی، از اتم اورانیوم استفاده می‌كنند. اورانیوم را، مانند زغال سنگ، ازمعدن بیرون می‌آورند. از یك كیلوگرم اورانیوم، نیروی الكتریكی بسیار بسیار زیادیبدست می آید.

بیشتر كشتی‌های بزرگ، به وسیله‌ی موتور‌هایی كه با مواد نفتی كار می‌كنند، حركت می‌كنند.این كشتی‌ها، بعد از آن كه مدتی راه پیمودند، باید در یك بندری بایستند و از نوسوخت گیری كنند. اما امروزه كشتی‌هایی وجود دارند كه از نیروی اتم برای حركتاستفاده می‌كنند و احتیاجی به سوخت گیری در بین راه ندارند.

همان‌طوركه از شكافتن اتم، نیرو تولید می‌شود؛ از تركیب اتم‌ها با یكدیگر نیز، نیرو تولیدمی‌شود. تركیب اتم‌ها را با هم، تركیب هسته‌ای( جوش هسته‌ای ) می‌گویند؛ زیرا، درواقع این هسته‌ی اتم‌ها است كه با هم تركیب می‌شوند. دانشمندان، اكنون در فكر آنهستند كه دستگاه‌هایی( راكتور ) بسازند كه بتوانند هسته‌ی اتم‌ها را با هم تركیبكنند. نیرویی كه از این روش بدست می‌آید، بسیار بیشتر از روش شكافت هسته‌ای است ونیز خطرات كمتری دارد.

راستی آیا هرگز فكر كرده‌اید كهچرا خورشید می‌درخشد، و روشنایی و گرما می‌دهد؟ برای این كه خورشید، خیلی خیلی داغاست. خورشید، چون توپ بزرگ شعله‌وری است كه حرارت بسیار بسیار زیادی دارد. اینگرما ناشی از، تركیب چهار اتم ئیدروژن با هم، و تولید یك اتم هلیم است.درخشش ستارگان آسمان هم در نتیجه‌ی نیرویی است كه از جوش هسته‌ای، تولید می‌شود.در بعضی ستاره‌ها، نیروی‌ هسته‌ای آن قدر زیاد است كه ستاره منفجر می‌شود.

EXrozblog.comEX

بارهاشنیده ایم كه دانش آموز یا دانشجویی می گوید :

((دیگرحال و حوصله خواندن این كتاب را ندارم ))یا ((آنقدرازاین كتاب خسته شده ام كهقابل گفتن نیست))ویا ((هرچقدرمیخوانم مثل اینكه كمتر یاد می گیریم))ویا ((ده بارخواندم و تكرار كردم ولی بازهم یاد نگرفتم))به راستی مشكل چیست ؟ آیا برای یادگیریدرس واقعا" باید 10 بار كتاب را خواند ؟ آیا باید دروس خود را پشت سرهممروركرد؟وآیا بایددهها بار درس راتكراركردتا یادگرفت ؟ مطمئنا" اگر چنین باشد، مطالعه كاری سخت و طاقت فرسا است . اما واقعیت چیزی دیگر است . واقعیت آن است كهاین گروه از فراگیران ، روش صحیح مطالعه را نمی دانند و متاسفانه در مدرسه ودانشگاه هم چیزی راجع به چگونه درس خواندن نمی آموزند . یادگیری و مطالعه ، رابطهای تنگاتنگ و مستقیم با یكدیگر دارند، تا جایی كه می توان این دو را لازم و ملزومیكدیگر دانست. برای اینكه میزان یادگیری افزایش یابد باید قبل از هرچیز مطالعه ایفعال و پویا داشت .

شیوهصحیح مطالعه ،چهار مزیت عمده زیر را به دنبال دارد:

1-زمان مطالعه را كاهش میدهد.

2-میزان یادگیری را افزایش میدهد .

3-مدتنگهداری مطالب در حافظه را طولانی تر می كند.

4-بخاطر سپاری اطلاعات را آسانتر می سازد.

برایداشتن مطالعه ای فعال وپویانوشتن نكات مهم درحین خواندن ضروری است تابرایمرورمطالب،دوباره كتاب رانخوانده ودر زمانی كوتاه ازروی یادداشتهای خودمطالبرامرور كرد .

یادداشتبرداری ، بخشی مهم و حساس از مطالعه است كه باید به آن توجهی خاص داشت . چونموفقیت شما را تا حدودی زیاد تضمین خواهد كرد و مدت زمان لازم برای یادگیری راكاهش خواهد داد. خواندن بدون یادداشت برداری یك علت مهم فراموشی است.

ششروش مطالعه :

خواندنبدون نوشتن ،خط كشیدن زیرنكات مهم، حاشیه نویسی وخلاصه نویسی، كلید برداریخلاقیت و طرح شبكه ای مغز

1-خواندنبدون نوشتن: روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآیندی فعال و پویا است وبرای نیل بهاین هدف باید از تمام حواس خود برای درك صحیح مطالب استفاده كرد. باید با چشمانخود مطالب را خواند، باید در زمان مورد نیاز مطالب را بلند بلند ادا كرد و نكاتمهم را یادداشت كرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگیر شده و حضوری فعال و همهجانبه در یادگیری داشت و هم در هنگام مورد نیاز ، خصوصا" قبل از امتحان ،بتوان از روی نوشته ها مرور كرد و خیلی سریع مطالب مهم را مجددا" به خاطرسپرد .

2-خط كشیدن زیر نكات مهم :این روش شاید نسبت به روش قبلی بهتر است ولی روش كاملیبرای مطالعه نیست چرا كه در این روش بعضی از افراد بجای آنكه تمركز و توجه بروییادگیری و درك مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط كشیدن زیر نكات مهم می گردد.حداقل روش صحیح خط كشیدن زیر نكات مهم به این صورت است كه ابتدا مطالب را بخوانندو مفهوم را كاملا" درك كنند و سپس زیر نكات مهم خط بكشند نه آنكه در كتاببدنبال نكات مهم بگردند تا زیر آن را خط بكشند .

3-حاشیه نویسی :این روش نسبت بدو روش قبلی بهتر است ولی بازهم روشی كامل برای دركعمیق مطالب و خواندن كتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالبی كه از اهمیتیچندان برخوردار نیستند مورد استفاده قرار گیرد.

4-خلاصه نویسی : در این روش شما مطالب را میخوانید و آنچه را كه درك كرده اید بصورتخلاصه بروی دفتری یادداشت می كنید كه این روش برای مطالعه مناسب است و از روشهایقبلی بهتر می باشد چرا كه در این روش ابتدا مطالب را درك كرده سپس آنها را یادداشتمی كنید اما بازهم بهترین روش برای خواندن نیست .

5-كلید برداری :كلید برداری روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن نكات مهم است . دراین روش شما بعد از درك مطالب ، بصورت كلیدی نكات مهم را یادداشت می كنید و درواقع كلمه كلیدی كوتاهترین، راحتترین ،بهترین وپرمعنی ترین كلمه ای است كه با دیدنآن، مفهوم جمله تداعی شده و به خاطر آورده می شود .

6-خلاقیت و طرح شبكه ای مغز: این روش بهترین شیوه برای یادگیری خصوصا" فراگیریمطالب درسی است .در این روش شما مطالب را میخوانید بعد از درك حقیقی آنها نكات مهمرا به زبان خودتان و بصورت كلیدی یادداشت می كنید و سپس كلمات كلیدی را بروی طرحشبكه ای مغز می نویسد ( در واقع نوشته های خود را به بهترین شكل ممكن سازماندهی میكنید و نكات اصلی و فرعی را مشخص می كنید)تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانیكتاب ، فقط به طرح شبكه ای مراجعه كرده وبا دیدن كلمات كلیدی نوشته شده بروی طرحشبكه ای مغز ، آنها را خیلی سریع مرور كنید . این روش درصد موفقیت تحصیلی شما راتا حدود بسیار زیادی افزایش میدهد و درس خواندن را بسیار آسان می كند. و بازدهمطالعه را افزایش میدهد.

شرایطمطالعه

((بكارگیریشرایط مطالعه یعنی بهره وری بیشتر از مطالعه ))

شرایطمطالعه ، مواردی هستند كه با دانستن ، بكارگیری و یا فراهم نمودن آنها ، می توانمطالعه ای مفیدتر با بازدهی بالاتر داشت و در واقع این شرایط به شما می آموزند كهقبل از شروع مطالعه چه اصولی را به كار گیرید ، در حین مطالعه چه مواردی را فراهمسازید و چگونه به اهداف مطالعاتی خود برسید و با دانستن آنها می توانید با آگاهیبیشتری درس خواندن را آغاز كنید و مطالعه ای فعالتر داشته باشید :

1-آغاز درست :برای موفقیت در مطالعه ،باید درست آغازكنید.

2-برنامه ریزی : یكی از عوامل اصلی موفقیت ، داشتن برنامه منظم است .

3-نظم و ترتیب: اساس هر سازمانی به نظم آن بستگی دارد .

4-حفظآرامش: آرامش ضمیر ناخود آگاه را پویا و فعال میكند.

5-استفاده صحیح از وقت :بنیامین فرانكلین، ((آیا زندگی را دوست دارید؟ پس وقت را تلفنكنید زیرا زندگی از وقت تشكیل شده است .))

6-سلامتی و تندرستی: عقل سالم در بدن سالم است .

7-تغذیه مناسب: تغذیه صحیح نقش مهمی در سلامتی دارد.

8-دوری از مشروبات الكلی : مصرف مشروبات الكلی موجب ضعف حافظه می شود .

9 –ورزش : ورزش كلید عمر طولانی است .

10-خوابكافی: خواب فراگیری و حافظه را تقویت می كند.

11–درك مطلب:آنچه در حافظه بلند مدت باقی می ماند ، یعنی مطالب است .

چندتوصیه مهم كه بایدفراگیران علم ازآن مطلع باشند.

1-حداكثر زمانی كه افراد می توانند فكر خود را بروی موضوعی متمركز كنند بیش از 30دقیقه نیست ، یعنی باید سعی شود حدود 30 دقیقه بروی یك مطلب تمركز نمود و یامطالعه داشت و حدود 10 الی 15 دقیقه استراحت نمود سپس مجددا" با همین روالشروع به مطالعه كرد.

2-پیش از مطالعه از صرف غذاهای چرب و سنگین خودداری كنید. و چند ساعت پس از صرف غذامطالعه نمائید چون پس از صرف غذای سنگین بیشتر جریان خون متوجه دستگاه گوارش میشودتا به هضم و جذب غذا كمك كند و لذا خونرسانی به مغز كاهش می یابد و از قدرت تفكر وتمركز كاسته میشود . از مصرف الكل و دارو هم خودداری فرمائید همچنین غذاهای آردیمثل نان و قندی قدرت ادراك و تمركز را كم می كند نوشابه های گازدارهم همینطورهستند.

3-ذهن آدمی با هوش است اگر یادداشت بردارید خود را راحت از حفظ و بیاد سپاری مطالبمی كند و نیز همزمان نمی توانید هم مطلبی را بنویسید و هم گوش دهید . پس در حینمطالعه لطفا" یادداشت برداری ننمائید

EXrozblog.comEX

آموزش رایگان کردن اینترنت ایرانسل ۱۰۰ % تضمینی

wvr70q8sctets18ls4ct آموزش رایگان کردن اینترنت ایرانسل ۱۰۰ % تضمینی

برای گوشی های نوکیا :

از منوی اصلی وارد Tools شوید

سپس وارد setting شوید
حال در صفحه بعد connection را بزنید

وارد access points شوید و در صورتیکه قبل از این کانکشن ایرانسل با تنظیمات ایرانس ساخته اید آنرا پاک کنیدو خودتون یه کانکشن درست کنید

بعد از ساخت کانکشن یه مرحله به عقب برگردید

پایین تر از access point یه گزینه به اسم sip setting هست ! وارد اون بشید

حال در صورت وجود profile در آنجا وارد آن شوید ( اگه نبودadd new رو بزنید و یک پروفایل بسازید )

حال وارد پروفایل شوید

منوی proxy server رو بیابید

واردش بشید و تو قسمت proxy server address و قسمت port کدهایی رو که می زارمو وارد کنید !

کار روی گوشی تمومه ! روی ۹۹% وشیا بااینکار دیگه استفاده از جی پی آر اس پول نمی ندازه ! اما بازم بهتره گوشیووصل کامپیوتر کنید تا دیگه ۱۰۰% پول نندازه و سرعتشم خیلی بهتر می شه !

شما با اینکار انگار یه خط ADSL کاملا مجانی دارید !

البته یه وقتایی Gprs ایرانسل قطع می شه که اوناش ایراد از خود ایرانسله !

حالا بریم سر وقت گوشیه اریکسون :

————————————————-

خوب برای اینکار ابتدا آموزش برای گوشیه اریکسون :

در اینجا تنظیمات مربوط به گوشی های سونی اریکسون را آورده ایم:
منوی زبان انگلیسی:
به آدرس زیر در گوشی خود بروید:
Menu/Settings/Connectivity/Internet Settings/Internet Profiles
به اینجا که رسیدین اگر تنظیمات شما استاندارد بود ِدو وضعیتIrancell-GPRS و Irancell-MMS را خواهید دید که باید این دو وضعیت را پاککنید…
حالا گزینه New Profile را انتخاب کنید و یک نام برای آن انتخاب کنید.
بعد در گزینه ی Connect Using وضعیت Irancell-GPRS را قرار دهید و در آخر Save کنید.
به Internet Profiles بر گردید و روی وضعیتی که ساخته اید More را بزنید و سپس Settings را انتخاب کنید.
در آنجا گزینه ی Use Proxy را فعال کنید و در قسمت Port و Proxy کد هایی که در ادامه آورده ایم قرار دهید.
در آخر هم Save را بزنید و وضعیتی را که ساخته اید را انتخاب کنید و خیلی راحت به اینترنت بروید و نگران هزینه هم نباشید.
——————————————-

تنظیمات بر روی کمپیوتر :

در صورتی که از اینترنت اکسپلوره استفاده می کنید

ابتدا از منوی tools وارد internet option شوید

در صفحه باز شده از منوهای بالا connection رو بزنید !

حال در صفحه ای که می آید در صورتی کهگوشیه خودتونو وصل کمپیوتر کرده باشید و نرم افزار گوشیتونو نصبیده باشیدتو قسمت مودم ها اسم گوشیتونم هست

روز اسم گوشیتون کلیک کنید و setting رو کلیک بفرمایید ! :دی

خوب حالا تو این صفحه جایه سومی که تیک غیر فعال داره رو تیک بزنید ( اونجایی که نوشته use proxy … )

حالا همون آدرس پروکسی و پورت که توی گوشیتون می دیم وارد کنیدو اینجام وارد کنید ( باید همون یکی رو وارد کنید )

_____________________________________

توضیحات :

۱. در اکثر سیمکارت ها باید شارژ شماحتما ۰ باشد تا بتوانید از این سرویس استفاده کنید. ولی روی سیم کارت غیرصفر هم در اکثر موارد جواب می دهد !

۲. اینترنت ایرانسل ساعتی نیست و بهصورت کیلوبایت می باشد یعنی هر چقدر استفاده کنید همان قدر پول می دهید.در نتیجه اگر شما ۲۴ ساعت هم Connect باشید نباید پولی بدهید.

۳.استفاده از پروکسی ها برای بار اولکاملا رایگان است و اگر شما برای بار دوَم استفاده کنید پول کم می کند درنتیجه باید اعتبار شما ۰ باشد تا پولی کم نکند.

۴.اگر از GPRS بر روی PC استفاده می کنید باید آدرس پروکسی و پورت را در مرورگر خود در قسمت تنظیمات آن وارد کنید.

برای مثال در Internet Explorer7 :
به قسمت Tools رفته و در آن جا Internet Options را انتخاب کنید و در آنجابه قسمت Connections رفته و در آنجا مودم گوشی خود را انتخاب کنید و قسمتSettings را انتخاب کنید و قسمت Proxy Server را علامت دار کنید و آدرسپروکسی و پورت را در آنجا وارد کنید و OK را بزنید.

۵.پروکسی هایی که پورت ۳۱۲۸دارندهمیشه فعال نیستند و با آنها نمیشود آپلود کرد ولی در عوض بیشترین سرعت رادر هنگام دانلود دارند. ولی این پورت ۳۱۲۷ رو هم که گذاشتم تمامی نیاز هایشما رو بر آورده می کنه ! آپلود ، مسنجر ، داونلود و … !!!

۶.دقت داشته باشید که سایت های دیگریهم این خدمات را ارایه می کنند و با تبلیغات دروغین قصد فریب شما را دارندو از شما هزینه ای گزاف دریافت می کنند تا به شما آدرس پروکسی و پورتبدهند اما ما این کار را رایگان برای شما انجام داده ایم پس انتخاب باخودتان است.

۷.سایت ما شاخه و شعبه ای ندارد و آدرس های مشابه مثل گزینه ۶ می باشند.

۸. جلوی فیلترینگ ایرانسل را نمی شود با پروکسی گرفت.

۹.استفاده از YAHOO Messenger بر رویPC فقط با پورت ۸۰۸۰ امکان پذیر است. پس از باز کردن یاهو مسنجر از منویmessenger پس از ورود به connection … در قسمت use roxy تیک بزارید واونجا هم پروکسی رو وارد کنید ! کلا هر جا که بخواین استفاده کنید بایداین پروکسی رو وارد کنید ! ولی من پیشنهاد می کنم برنامه تریلیان رو کهمخصوص چت هست رو داونلود کنید چون با همه پروکسی هایی که میدیم آیدی روباز می کنه و سرعت بسیار خوبی نسبت به یاهو مسنجر دارره و امکاناتشم بینظیره ! من خودم ۲ سالی می شه این برنامه رو جایگزین یاهو مسنجر کردم و بااین برنامه می چتم !

۱۰.اگر ایرانسل برای شما تنظیمات را فرستاد به هیچ عنوان قبول نکنید.

خوب حالا بریم سر اصل قضیه و دادن آدرس پروکسی و پورت :

Port :3127
Proxy address : 210.125.84.15

نقطه ها رو حتما باید بزارید !

EXrozblog.comEX
اگرکابر دائم اینترنت هستید شاید تهیه اکانتهای اینترنت برای شما مقرون بهصرفه نباشد لذا در اینجا روشی را توضیح خواهم داد که توسط اون میتونیدساعت اینترنت خود را نامحدود کنید مثلا یه کارت اینترنت 2 ساعته را 10ساعت یا بیشتر(بسته به ISP ) استفاده کنید

البته راه های زیادی وجود داره برای استفاده رایگان از اینترنت کههمشون به طور صد در صد عملی نیستند یا نیاز به برنامه های هک و...دارند.اما راهی که اینجا توضیح میدهم نیازی به برنامه خاصی ندارد و ازحفره های موجود در ویندوز میشه اکانت های اینترنت را هک کرد

قبل از هر چیز لازمه یه توضیحی در مورد روش کار بدم.هر اکانتی که شمامیگرید وقتی برای اولین بار توسط اون اکانت به اینترنت وصل میشی دیهتنظیماتی داخل ویندوز شما انجام میشه در واقع یک تایمر در ویندوز شروع بهشماره انداختن میکنه تا زمانی که به اینترنت متصل هستید این تایمر از زمانموجود مثلا 2 ساعت-5 ساعت و... کم میکنه تا اکانت شما تموم بشه و اینتعداد ساعت را هم از ISP شما میگیره مثلا اگر یه کارت اینترنت 2 ساعتیگرفته باشید وقتی برای اولین بار وصل میشید ویندوز از ISP شما مشخصات ایناکانت (که شامل مقدار زمان اکانت شما) هست را میگیره و در تایمر خودش قرارمیده و زمانی که با آن اکانت متصلید از این مقدار ساعت کم میکنه تااکانتتون به پایان برسه

فرض کنید محاسبه میزان مصرف اینترنت شما خلاف چیزایی که گفتم باشهاونقت آی اس پی برای یه اکانت 2 ساعته باید یه کونتور داخل سایتش قرار بدهو حالا حسابشو بکنید میلیون ها کاربر به اینترنت متصل باشند اونقت چقدر ازترانسفر سایت ای اس پی باید استفاده بشه تا برای این اکانت 2 ساعتیه شماداخل آی اس پی کونتور بندازه

پس واضحه همه چیز زیر سر همین ویندوزه- اگه ما کاری کنیم که این تایمردیگه شماره ندازه اونوقت اکانت ما هم تموم نمیشه و میشه با یه اینترنت 2ساعتی 10 ساعت وصل بود

اما چرا نمیشه نامحدود استفاده کرد(شدنش غیر ممکن نیست) به دلیل اینکهکارت های اینترنت یه تاریخ مصرفی دارند و بسته به مجهز بودن آی اس پی یهخدمات امنیتی روی اکانت دارند و این باعث میشه پس یه مدت استفاده بیش ازحد یه کارت اون اکانت بررسی بشه و اعتبارش تموم بشه(چون بعضی وقت ها بدوندستکاری اکانت ها تو آی اس پی قفل میشند و میبینید که 2 ساعت اینترنتدارید اما 4ساعته وصل هستید)

اما این سیستم اونقدر قوی نیست که هر ثانیه وضعیت اکانت ها را بخاد چک کنه و هرزگاهی اینکار انجام میشه

خلاصه بسته به قوی بودن آی اس پی, شما میتوانید از 1 ساعت تا 1000 ساعت یا نامحدود تایمر اینترنت را قفل کنید

بعضی وقت ها هم ممکنه نشه..اما 90 درصد جواب میده اینکار

مثلا خودم یه اکانت 4 ساعتی را 10 ساعت استفاده کردم

دیگه شانسیه چه مدت زمان تایمر اینترنت قفل بشه اما امتحانش ضرری نداره

کافیه چند خط سرس (کد) را داخل یکی از فایل های ویندوز کپی کنید و بعدش کامپیوتر را ریست کنید و سپس به اینترنت وصل بشید

شما باید اکانت های مختلف را تهیه کنید و روی اونا اینکارو امتحانکنید(بهتره برای آزمایش اکانت 2 ساعتی بگیرید) و هر کودوم از این اکانت هابیشتر تایمرش قفل شد از اون استفاده کنید

توجه: شایدکه قبل اینکارو کرده باشید ولی کار نداده باشه..علتش اینکه که سرسی که شماکپی کردید ممکنه مربوط به ویندوز ایکس پی نبوده باشه یا سرویس پک 1 بودهیا در مکان مناسبی کپی نکردید و این باعث شده نیرنگ شما موثر واقع نشده بههمین خاطر یه برنامه هست که اونا دانلود میکنید و این برنامه پس از بررسینسخه ویندوز شما, کدی را که در ویندوز شما جواب میده را بهتون میده کهمیتونید بصورت دستی اونا کپی کنید یا خود این برنامه اینکارو واستون انجاممیده و بعدش کامپیوتر را ریست میکنید و حالی به حولی

برای دانلود برنامه اینجا را کلیک کنید

دانلود برنامه نامحدود کردن اکانت اینترنت اینجا رو کلیک کن..............

پس از اینکه برنامه را باز کردید کدی که داخل صفحه میبنید کد مربوط به ویندوز شماست که باید داخل فایل system.ini کپی بشه

برای اینکار کلید copy را میزنید

و پس از اینکه به شما پیغام داد کلید next را میزنید

و در صفحه بعد کلید Set را میزنید که توسط این کلید کد صفحه قبل داخلsystem.ini کپی میشه- یه سوال ازتون میکنه که همه را از دم yes میزنید کهاین ماله تنظیمات رجیستری هست (که مهاله بخواهید بصورت دستی تنظیماترجیستری را انجام بدید)

و بعد از اینکه تنظیمات رجیستری هم انجام شد کلید fenish را زده وبرنامه به شما پیغام ریست کردن ویندوز را میده در ضمن فایل system.ini راهم تنظیمش کرده نشونتون میده

خلاصه هم پنجره ها را میبندید و از کامپیوتر را ریست میکنید

EXrozblog.comEX
آ آ آئورت آب آب آب آب آب آب آب
آب آوردن آب اکسیژنه آب اماله آب انبار آب انداختن آب انگور آب باختن آب باریک آب باز آب بازی
آب برداشتن آب بقا آب پیکر آب تاخت آب تاختن آب تلخ آب جر آب جگر آب چرا آب چشم
آب چشی آب چیلک آب حسرت آب حیات آب حیوان آب خشک آب خضر آب خنک خوردن آب خوردن آب خوره
آب دادن آب داده آب دانه آب درمانی آب دزد آب دزدک آب دست آب دهان آب دوغ آب رز دادن
آب رفتن آب ریختن آب ریخته آب زر آب زرفت آب زندگانی آب زندگی آب زیپو آب زیر کاه آب ژاول
آب سبز آب سپید آب سرخ آب سردکن آب سکندر آب سیاه آب شدن آب شنگرفی آب طراز آب طرب
آب طلا آب فسرده آب قند آب کار آب کردن آب کشیدن آب کور آب گرفتن آب گرم آب گرم کن
آب گشاده آب مروارید آب معدنی آب میوه گیری آب نبات آب نشاط آب نکشیده آب و رنگ آب و گل آب و هوا
آب ورز آب انداز آب اندام آب بسته آب بند آب بندی آب بها آب پا آب پاش آب پاشان
آب پز آب پشت آب تنی آب جو آب چلو آب حوضی آب رنگ آب رو آب شناس آب گردش
آب لمبو آب لیمو آب نما آباء آباء سبعه آباء علوی آباجی آباد آباد آبادان
آبادانی آبادی آبار آباژور آبافت آبال آبان آبانگان آبانگاه آبتاب
آبج آبجی آبچین آبخسب آبخست آبخو آبخواره آبخور آبخورد آبخورش
آبخوری آبخوست آبخیز آبدار آبدارچی آبدارخانه آبدارک آبدارو آبداری آبدان
آبدست آبدستان آبدستی آبدندان آبدنگ آبده آبدیده آبراهه آبرفت آبره
آبرو آبرود آبرون آبریز آبریزگان آبزن آبزه آبزی آبژ آبسال
آبسالان آبست آبست آبست آبستره آبستن آبستن کردن آبسته آبسته آبسکون
آبسه آبسوار آبشار آبشت آبشتگاه آبشتن آبشخور آبشش آبشن آبشنگ
آبشی آبغوره آبفت آبک آبکار آبکامه آبکانه آبکش آبکشین آبکند

123456
EXrozblog.comEX

میل فا دارای امنیت بسیار بالایی میباشد و با استفاده از سیستمهایرمزگذاری یک محیط کاملا امن و خصوصی را برای شما فراهم کرده است و از شماخواهش میکند همیشه در هنگام ورود گزینه ورود امن را علامت بزنید

یکی از مزایای سرویس دهنده ایمیل فارسی میل فا نسبت به سایر سرویس هایایمیل اینست که ما امکان خواندن و نوشتن نامه از طریق اینترنت موبایل رادر محیط فارسی و حجم بسیار کم فراهم کرده ایم علاوه بر این ایمیل فارسیمیلفا به شما یک دیسکت وب با حجم 100 مگابایت نیز هدیه میدهد که میتوانیدفایلهای خود را انجا ذخیره کنید.

میل فا یک سرویس دهنده ایمیل با محیطکاملا فارسی و کاربری آسان است .حتما بارها شده که نتوانستید به ایمیل خود در یاهو یا جی میل لاگین کنید ویا سرعت لود شدن صفحات سنگین این سرویس دهنده ها شما را آزار داده است ماعلاوه بر فراهم کردن یک سرویس مطمئن و همیشگی ایمیل فارسی امکانات زیاددیگری در قالب سرویس میل فا به شما رایگان ارائه میدهیم : دفترچه یادداشت، کتابچه آدرسها ، سررسید برای تنظیم قرار ملاقاتها و جلسات ، جستجو گر وب، کارهای در حال انجام و یا مدیریت کارها و ...در ضمن ایمیل فارسی میلفا به زودی این امکان را به شما میدهد که به محضدریافت ایمیل و یا سررسید ملاقاتهایتان به موبایل شما اتومات پیام کوتاهمیزند تا دیگر هیچ کار و یا ایمیل مهمی را از دست ندهید .ایمیل فارسی میلفا امکانات و خدمات ویژه ای را برای نهادها دولتی وشرکتهای بزرگ فراهم کرده است با ما تماس بگیرید!

تا دیر نشده آدرس میل خود را از سایت میل فا بگیرید این کار فعلا رایگان است تا دیر نشده اینجا کلیک کنید تا صاحب نام خود در میل فا شوید
EXrozblog.comEX
لیست زیر، نرم افزارهای مخفی و بدرد بخور ویندوز است که با منوی RUN می توانید ببینید.
برایاستفاده از این برنامه ها ابتدا شما باید بهStart رفته و سپس به RUN و درآنجا هر کدام از دستورات زیر را وارد کنید و ok کنید ، برنامه مورد نظراجرا خواهد شد.

msiexec.1
یک سری مشخسات درباره ویندوز در اختیارتون میگذارد

magnify.2
یک زوم خیلی جالب

narrator.3
گوینده ویندوز

mstsc.4
از طریق شبکه می توان دسکتاپ را در اختیار دستگاههای دیگر قرار داد

clipbrd.5
هر چیزی را که در Copy قرار داده باشید در اینجا به نمایش در می آید

drwtsn32.6
دکتر کامپیوتر شما

dxdiag.7
مشخصات DirectX شما

eudcedit.8
ساخت فونت

iexpress.9
ساخت فایلهای install

mplay32.10
مدیا پلیر 5.1

perfmon.11
اطلاعاتی درباره مانیتور شما در اختیارتان میگذارد

rasphone.12
Network Connection کوچک

regedt32 یا regedit.13
اجرای Registry

shrpubw.14
Share کردن فایلها

sndvol32.15
اجرای Volume Control

winchat.16
چت کردن از طریق LAN

msconfig.17
کنترل STARTUP و BOTEXrozblog.comEX
در Run عبارت زیر رو تایپ کنید:

syskey

حالا روی آپدیت کلیک کنید و قسمت دایره بالائی رو بزنید و دو بار پسورد رو وارد کنید

بعد از Restart این پسورد رو میخواد

قابل حذف و تغییر هم هست ..نگران نباشیدEXrozblog.comEX
همانطورکه می دانید با کلیک راست بر هر فایل و شاخه ای در محیط ویندوز عبارت SendTo خودنمایی می کند که توسط گزینه های این تابع شما می توانید برخی کارهارا سریعتر انجام دهید مثلا بر روی دسکتاپ یک میانبر از فایل انتخابی ایجادنمایید .
حالا جالبه بدونید که مایکروسافت امکان ویرایش این منو را به آسانی فراهم کرده .

۱) در ویندوز ۹۸ و ME به آدرس WindowsSend To و در ویندوز XP به آدرس زیر بروید :
Send Toنام کاربری شماWindows Documents and Settings
2) حال از هر برنامه ای که مایلید در منوی Send To ظاهر شود یک میانبر در این قسمت ایجاد کنید و از هر چه هم خوشتان نمیاد پاکش کنید

۳) به Restart هم نیازی نیست. EXrozblog.comEX
1-ابتدا رجیستری ویندوز را باز می کنیم.

2-به ترتیب وارد پوشه های HKEY-classes-rootDirectoryShellex می شویم

3-بر روی پوشه ContextmenuHandlers رایت کلیک کرده وسپس گزینه New و پس از آن گزینه Key را انتخواب کنید و اسم آنرا Copy to بگذارید

4-در قسمت سمت راست بر روی (Default) دوبار کلیک کرده و در قسمت Value data عبارت:

{C2FBB630-2971-11d1-A18C-00C04FD75D13}

را بنویسید

5-پوشهدیگری مطابق دستورالعمل 4 بسازید ولی این بار نام آنرا Move to بگذارید ومانند قسمت قبل بر روی (Default) دوبار کلیک کرده و در قسمت Value dataعبارت:

{C2FBB631-2971-11d1-A18C-00C04FD75D13}

را بنویسید EXrozblog.comEX

تعداد صفحات : 217

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
  • جمعه 15 ارديبهشت 1391
  • چهارشنبه 13 ارديبهشت 1391
  • جمعه 8 ارديبهشت 1391
  • پنجشنبه 7 ارديبهشت 1391
  • شنبه 02 ارديبهشت 1391
  • شنبه 2 ارديبهشت 1391
  • چهارشنبه 30 فروردين 1391
  • سه شنبه 29 فروردين 1391
  • دوشنبه 28 فروردين 1391
  • پنجشنبه 11 اسفند 1390
  • يکشنبه 7 اسفند 1390
  • جمعه 28 بهمن 1390
  • شنبه 22 بهمن 1390
  • چهارشنبه 5 بهمن 1390
  • دوشنبه 3 بهمن 1390
  • يکشنبه 25 دی 1390
  • چهارشنبه 21 دی 1390
  • سه شنبه 13 دی 1390
  • سه شنبه 6 دی 1390
  • يکشنبه 4 دی 1390
  • شنبه 3 دی 1390
  • چهارشنبه 30 آذر 1390
  • يکشنبه 27 آذر 1390
  • جمعه 25 آذر 1390
  • سه شنبه 22 آذر 1390
  • پنجشنبه 17 آذر 1390
  • دوشنبه 14 آذر 1390
  • يکشنبه 13 آذر 1390
  • شنبه 12 آذر 1390
  • جمعه 11 آذر 1390
  • يکشنبه 6 آذر 1390
  • شنبه 5 آذر 1390
  • چهارشنبه 25 آبان 1390
  • سه شنبه 24 آبان 1390
  • چهارشنبه 18 آبان 1390
  • دوشنبه 9 آبان 1390
  • پنجشنبه 5 آبان 1390
  • چهارشنبه 20 مهر 1390
  • سه شنبه 19 مهر 1390
  • دوشنبه 18 مهر 1390
  • يکشنبه 17 مهر 1390
  • شنبه 16 مهر 1390
  • جمعه 15 مهر 1390
  • پنجشنبه 14 مهر 1390
  • چهارشنبه 13 مهر 1390
  • دوشنبه 11 مهر 1390
  • يکشنبه 10 مهر 1390
  • شنبه 9 مهر 1390
  • چهارشنبه 6 مهر 1390
  • سه شنبه 5 مهر 1390
  • دوشنبه 4 مهر 1390
  • يکشنبه 3 مهر 1390
  • شنبه 2 مهر 1390
  • جمعه 1 مهر 1390
  • پنجشنبه 31 شهريور 1390
  • چهارشنبه 30 شهريور 1390
  • سه شنبه 29 شهريور 1390
  • دوشنبه 28 شهريور 1390
  • يکشنبه 27 شهريور 1390
  • شنبه 26 شهريور 1390
  • جمعه 25 شهريور 1390
  • پنجشنبه 24 شهريور 1390
  • چهارشنبه 23 شهريور 1390
  • دوشنبه 21 شهريور 1390
  • يکشنبه 20 شهريور 1390
  • شنبه 19 شهريور 1390
  • جمعه 18 شهريور 1390
  • پنجشنبه 17 شهريور 1390
  • چهارشنبه 16 شهريور 1390
  • سه شنبه 15 شهريور 1390
  • دوشنبه 14 شهريور 1390
  • يکشنبه 13 شهريور 1390
  • شنبه 12 شهريور 1390
  • جمعه 11 شهريور 1390
  • پنجشنبه 10 شهريور 1390
  • چهارشنبه 9 شهريور 1390
  • سه شنبه 8 شهريور 1390
  • دوشنبه 7 شهريور 1390
  • يکشنبه 6 شهريور 1390
  • شنبه 5 شهريور 1390
  • جمعه 4 شهريور 1390
  • پنجشنبه 3 شهريور 1390
  • چهارشنبه 2 شهريور 1390
  • سه شنبه 1 شهريور 1390
  • دوشنبه 31 مرداد 1390
  • يکشنبه 30 مرداد 1390
  • شنبه 29 مرداد 1390
  • پنجشنبه 27 مرداد 1390
  • چهارشنبه 26 مرداد 1390
  • سه شنبه 25 مرداد 1390
  • دوشنبه 24 مرداد 1390
  • يکشنبه 23 مرداد 1390
  • شنبه 22 مرداد 1390
  • جمعه 21 مرداد 1390
  • پنجشنبه 20 مرداد 1390
  • چهارشنبه 19 مرداد 1390
  • سه شنبه 18 مرداد 1390
  • دوشنبه 17 مرداد 1390
  • يکشنبه 16 مرداد 1390
  • شنبه 15 مرداد 1390
  • جمعه 14 مرداد 1390
  • پنجشنبه 13 مرداد 1390
  • چهارشنبه 12 مرداد 1390
  • سه شنبه 11 مرداد 1390
  • دوشنبه 10 مرداد 1390
  • يکشنبه 9 مرداد 1390
  • شنبه 8 مرداد 1390
  • جمعه 7 مرداد 1390
  • سه شنبه 4 مرداد 1390
  • دوشنبه 3 مرداد 1390
  • يکشنبه 2 مرداد 1390
  • شنبه 1 مرداد 1390
  • جمعه 31 تير 1390
  • پنجشنبه 30 تير 1390
  • چهارشنبه 29 تير 1390
  • سه شنبه 28 تير 1390
  • دوشنبه 27 تير 1390
  • يکشنبه 26 تير 1390
  • شنبه 25 تير 1390
  • جمعه 24 تير 1390
  • پنجشنبه 23 تير 1390
  • چهارشنبه 22 تير 1390
  • سه شنبه 21 تير 1390
  • دوشنبه 20 تير 1390
  • يکشنبه 19 تير 1390
  • جمعه 17 تير 1390
  • چهارشنبه 15 تير 1390
  • سه شنبه 14 تير 1390
  • دوشنبه 13 تير 1390
  • شنبه 11 تير 1390
  • جمعه 10 تير 1390
  • جمعه 6 خرداد 1390
  • دوشنبه 12 ارديبهشت 1390
  • يکشنبه 11 ارديبهشت 1390
  • شنبه 10 ارديبهشت 1390
  • جمعه 9 ارديبهشت 1390
  • سه شنبه 6 ارديبهشت 1390
  • دوشنبه 5 ارديبهشت 1390
  • يکشنبه 4 ارديبهشت 1390
  • جمعه 2 ارديبهشت 1390
  • پنجشنبه 1 ارديبهشت 1390
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 4180
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 17
  • آی پی امروز : 267
  • آی پی دیروز : 236
  • بازدید امروز : 2,001
  • باردید دیروز : 583
  • گوگل امروز : 10
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 5,105
  • بازدید ماه : 14,011
  • بازدید سال : 127,970
  • بازدید کلی : 2,412,413
  • کدهای اختصاصی
    تبليغات X